PYLOS NEWS MESSINIA

«Πρόβα» κάλπης και διλημμάτων από Σαμαρά

samaras2Πίσω από τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά στο κυριακάτικο τηλεοπτικό του μήνυμα συμπυκνώνεται όλο το πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ αλλά και ο σχεδιασμός που έχει ήδη γίνει για την επόμενη μέρα της κάλπης – παρά το γεγονός πως μέχρι αργά χθες το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου έβγαινε μια ανεξήγητη αισιοδοξία για την κατάληξη που θα έχει η μάχη της βουλής για την εκλογή του Σταύρου Δήμα.
Περισσότερες από 100 τροπολογίες κατατέθηκαν χθες στη βουλή στο κλείσιμο ενός διημέρου που με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο δείχνει πως το Μαξίμου ετοιμάζεται για τις εκλογές με εντατικούς ρυθμούς βλέποντας πως το γενικότερο κλίμα δεν ευνοεί τις απαραίτητες συναινέσεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι συναντήσεις των «γαλάζιων» βουλευτών σε παραδοσιακά στέκια της Αθήνας έχουν πυκνώσει ενώ υπουργοί και βουλευτές έχουν ήδη αρχίσει να «παίζουν» με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλοντας τις πρώτες προεκλογικές τους εκδηλώσεις.
Ο Αντώνης Σαμαράς με το τελευταίο τηλεοπτικό του μήνυμα έκανε την ύστατη προσπάθεια για την εκλογή του Σταύρου Δήμα, ωστόσο, τα μηνύματα που φτάνουν στο Μαξίμου και οι πληροφορίες για τους συσχετισμούς στους κόλπους των ανεξάρτητων βουλευτών αλλά και η κατεύθυνση που δείχνει να παίρνει η ΔΗΜΑΡ, δια χειρός Κουβέλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στο «γαλάζιο» στρατόπεδο και άπαντες πλέον κάνουν εκλογικές προετοιμασίες έχοντας το βλέμμα στην επόμενη μέρα της κάλπης.
Ο Πρωθυπουργός με την τελευταία δημόσια δήλωσή του έβαλε το πλαίσιο για τα προεκλογικά διλήμματα που θα ακουστούν ενώ έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το Ποτάμι και προς ένα τμήμα των ανεξάρτητων βουλευτών για τη Δευτέρα μετά τις εκλογές:
- Καθώς οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με την Ευρώπη πυκνώνουν και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον στο εξωτερικό δείχνουν πιο «στρογγυλές», ο κ. Σαμαράς έσπευσε να τονίσει ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα συστρατευθούν με τη ΝΔ και όχι με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει αμφισβητήσει δημόσια τις δομές της Ε.Ε. ακόμη και του ΝΑΤΟ
- Ο κορμός του πολιτικού συστήματος διαχωρίζεται πλέον ανάμεσα στις δυνάμεις που θα συμφωνήσουν για αλλαγή πορείας στη χώρα ή για επιστροφή σε γνώριμα πρόσωπα και καταστάσεις από το παρελθόν -θέση που η ΝΔ θα υποστηρίξει με θέρμη στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
- Το κλίμα που δημιουργήθηκε με τα άσφαιρα «πυρά» Χαϊκάλη μπαίνει στη φαρέτρα του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος προσδοκά στο να κερδίσει ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ που δεν βλέπει με καλό μάτι τις συμπράξεις και τις συμφωνίες με πρόσωπα, όπως η Ραχήλ Μακρή όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.
Τα διλήμματα όπως αναγνωρίζουν ακόμη και υπουργοί πλέον, έχουν αρχίσει να περιγράφονται με αρκετή σαφήνεια: Οι κάλπες θα χρεωθούν στον Αλέξη Τσίπρα με την πλειονότητα των ερωτηθέντων στις δημοσκοπήσεις να λένε “όχι” σε εκλογές, η ψαλίδα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να κλείνει σε όλες τις μετρήσεις και άπαντες πλέον στο «γαλάζιο» στρατόπεδο μπαίνουν σε ρυθμούς εκλογών τις οποίες πολλοί βλέπουν τώρα ως μια τεράστια ευκαιρία για να καθαρίσει το τοπίο εντός και εκτός βουλής.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου