PYLOS NEWS MESSINIA

Νέα ένταση, στη Βουλή, με αφορμή δήλωση Βουδούρη - Παραστατίδη

Χωρίς να εκδοθεί ανακοίνωση, αλλά με επιβεβαίωση της γενικής θέσης ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να προκαλούν με τη στάση τους, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για τις δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών Θόδωρου Παραστρατίδη και Οδυσσέα Βουδούρη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση υπήρξε ένταση ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου. Αφορμή ήταν η αναφορά του Χρ. Μαρκογιαννάκη στη δήλωση Γλέζου να μην είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Θ. Παραστρατίδης και Οδ. Βουδούρης. Ο Β. Αποστόλου του ζήτησε να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά των κομμάτων.

Προσερχόμενος στην Επιτροπή, ο Θ. Παραστατίδης είπε ότι υπήρξε «ατυχής διατύπωση» και παρερμηνεία της δήλωσής τους με την οποία ουσιαστικά καλούσαν τους βουλευτές που δεν ψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2015, αλλά ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αλλάξουν ψήφο. «Δεν μπορούμε να συστήσουμε σε κανέναν συνάδελφο τι θα κάνει» πρόσθεσε.
Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον βουλευτή και για τη δήλωση Γλέζου και εκείνος απάντησε ότι δεν έχει ζητήσει από κανέναν να τον βάλει σε κανένα ψηφοδέλτιο.

Λίγο πριν τις 15.00 είχαν ολοκληρωθεί οι ακροάσεις και των δύο ανεξάρτητων βουλευτών.

Ένταση όμως προκλήθηκε και στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ο κ. Βουδούρης ζήτησε από τους συναδέλφους του βουλευτές Σπύρο Λυκούδη και Χρ. Αηδόνη να ανακαλέσουν τους χυδαίους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως είπε, που απέδωσαν τόσο στον ίδιο όσο και στον Θ. Παραστατίδη.

Ο κ. Βουδούρης, από το βήμα της Ολομέλειας, υποστήριξε ότι παρερμηνεύθηκαν και διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις που έκαναν από κοινού με τον κ. Παραστατίδη, με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και την υπόθεση Χαϊκάλη. Ακόμη, υποστήριξε ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής αντιπαράθεσης εξυπηρετεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης και μπαίνει σφήνα στην πολιτική συμμαχιών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Χρ. Αηδόνη, που απάντησε στον κ. Βουδούρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν μιλά ο συνάδελφος οφείλει πρώτα να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη. Και η συγγνώμη απαιτεί γενναίους ανθρώπους».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου