PYLOS NEWS MESSINIA

Μανιάτες οι Μιχαλολιάκοι- έχει συγγένεια με το Δήμαρχο Πειραιά

Τι σχέση έχει ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με τον γνωστό ποινικολόγο Τάκη Μιχαλόλια; Είναι αδέλφια. Και γιατί έχουν διαφορετικά επώνυμα;
Κανείς δεν γνωρίζει με σαφήνεια. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο κ. Μιχαλόλιας
άλλαξε το επώνυμό του για να μην τον ταυτίζουν με τον αδελφό του ο οποίος από νεαρός μαθητής ακόμη, είχε ενταχθεί στο κόμμα της 4ης Αυγούστου και το 1974 είχε συλλήψεις, αλλά και καταδίκη κάθειρξης ενός έτους για συμμετοχή σε ακροδεξιά οργάνωση.
Αλλοι, πάλι, υποστηρίζουν ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και ότι απλώς στη Μάνη, από όπου κατάγεται η οικογένεια υπάρχει η παράδοση των διπλών επωνύμων. Μάλιστα αναφέρουν τα μέλη της οικογένειάς του διατηρούν κατά περίπτωση είτε το ένα είτε το άλλο. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι σχέσεις των δύο αδελφών είναι άριστη.
Ο Τάκης Μιχαλόλιας είναι ένας από τους πλέον γνωστούς και ισχυρούς ποινικολόγους της Αθήνας και έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος ή συνήγορος υπεράσπισης σε πολύκροτες υποθέσεις. Ηταν συνήγορος του Γιώργου Κοσκωτά στην πολύκροτη δίκη. Ακόμη έχει υπερασπιστεί τον ηγούμενο Εφραίμ, τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, τον γνωστό ακροδεξιό Περίανδρο που έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Εχει διατελέσει νομικός σύμβουλος του Σωκράτη Κόκκαλη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του προφυλακισμένου σήμερα Ακη Τσοχατζόπουλου.
Συγγενική κοντινή σχέση έχει και με ένα άλλο πολιτικό πρόσωπο ο Μιχαλολιάκος. Φαίνεται και από το ποσοστό – ρεκόρ που απέσπασε η “Χρυσή Αυγή” στην Α’ Πειραιώς, στην περιφέρεια που πολιτεύονταν επί χρόνια ο νυν δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος. Όπως, υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μόνο τυχαία δεν ήταν η επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που τυγχάνει πρώτος ξάδερφος του δημάρχου Πειραιά, φαίνεται ότι κατάφερε να εξασφαλίσει την ψήφο της μεγάλης πλειοψηφίας των Μανιάτων. Και, μετά περίμενε ο Κατσαφάδος, να βγει βουλευτής, με την στήριξη του “συστήματος” Μιχαλολιάκου. Θα μπορούσε, αν συμμετειχε στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου