PYLOS NEWS MESSINIA

Επίσκεψη Αμερικανών και Ευρωπαίων δημοσιογράφων στην Πύλο !!

Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Π. Καφαντάρης φιλοξένησε εκπροσώπους Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μ.Μ.Ε.
Ξεναγοί και δημοσιογράφοι από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πραγματοποίησαν πολυήμερη επίσκεψη στο Δήμο Πύλου – Νέστορος προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή, την ιστορία και τα έθιμα της πόλης και να αποτυπώσουν τις εμπειρίες τους στα άρθρα τους.
Το ταξίδι τους αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Πύλου – Νέστορος με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Costa Navarino για την τουριστική προβολή της περιοχής και την προσέλκυση παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
Από πλευράς Υπουργείου παρευρέθηκε ο Διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Γερμανία, κ. Παναγιώτης Σκορδάς.
Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από τη φυσική ομορφιά του Δήμου, ενημερώθηκαν για την ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας στη χλωρίδα και πανίδα της Ευρώπης, προστατευόμενη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας αλλά και για την αδιάλειπτη ιστορική παρουσία της Πύλου από τα πρώιμα προϊστορικά χρόνια έως και σήμερα.
Επίσης, γεύτηκαν εκλεκτά τοπικά προϊόντα και έμαθαν για τις διατροφικές αξίες της Μεσογειακής Διατροφής.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου