PYLOS NEWS MESSINIA

Η μάχη των σταυρών για την Ευρωβουλή

eurokoinoboulio3Α­να­τρο­πή στους Α­νε­ξάρ­τη­τους Έλ­λη­νες, ό­που μάλ­λον δεν ε­κλέ­γε­ται ο Νό­της Μα­ριάς, αλ­λά ο Γι­ώρ­γος Ρω­μα­νιάς.­..
Ο Μα­νώ­λης Γλέ­ζος, η Σο­φί­α Σα­κο­ρά­φα, ο Δη­μή­τρης Πα­πα­δη­μού­λης, η Κων­σταν­τί­να Κού­νε­βα, οι πα­νε­πι­στη­μια­κοί Γι­ώρ­γος Κα­τρούγ­κα­λος και Κώ­στας Χρυ­σό­γο­νος, ε­κλέ­γον­ται στην Ευ­ρω­βου­λή με το ψη­φο­δέλ­τιο του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και με κα­τα­με­τρη­μέ­νο το 31,85% των σταυ­ρών.Σύμ­φω­να με τα έ­ως στιγ­μής α­πο­τε­λέ­σμα­τα, α­να­πλη­ρω­μα­τι­κοί τους ο­ρί­ζον­ται οι Νί­κος Χουν­τής, Στέ­λιος Κού­λο­γλου, Γιά­ννης Μη­λιός, Κρί­των Αρ­σέ­νης, Σάβ­βας Ρομ­πό­λης και Σί­α Α­να­γνω­στο­πού­λου.
Δύ­ο γυ­ναί­κες α­να­δει­κνύ­ον­ται πρώ­τες σε σταυ­ρούς έ­ως στιγ­μής στη ΝΔ. Η Ε­λί­ζα Βό­ζεν­μπεργκ και η Μα­ρί­α Σπυ­ρά­κη έ­χουν α­φή­σει πί­σω τους τον Μα­νώ­λη Κε­φα­λο­γιά­ννη, που αρ­χι­κά α­να­δει­κνυ­ό­ταν πρώ­τος στην κα­τα­μέ­τρη­ση. Α­κο­λου­θούν ο δη­μο­σι­ο­γρά­φος Γι­ώρ­γος Κύρ­τσος και ο πρώ­ην πο­δο­σφαι­ρι­στής Θο­δω­ρής Ζα­γο­ρά­κης. Ως α­να­πλη­ρω­μα­τι­κοί τους α­κο­λου­θούν η Νί­κη Τζα­βέ­λα, ο Γι­ώρ­γος Α­μυ­ράς, η Ρό­δη Κρά­τσα, η Να­τά­σα Ρά­γιου και ο Σταύ­ρος Ξαρ­χά­κος.
Α­πό τη Χρυ­σή Αυ­γή ε­κλέ­γον­ται ο Λευ­τέ­ρης Συ­να­δι­νός, ο Λάμ­προς Φουν­τού­λης και ο Γι­ώρ­γος Ε­πι­τή­δει­ος. Α­να­πλη­ρω­μα­τι­κοί ε­κλέ­γον­ται ο Κώ­στας Α­λε­ξαν­δρά­κης, ο Γι­ώρ­γος Γα­λέ­ος και ο Βα­σί­λης Χαλ­βα­τζού­λης.
Η Εύ­α Κα­ϊ­λή δι­α­τη­ρεί το προ­βά­δι­σμα στο ψη­φο­δέλ­τιο της Ε­λιάς και α­κο­λου­θεί ο Παν­τε­λής Κα­ψής. Ως α­να­πλη­ρω­μα­τι­κοί α­κο­λου­θούν ο Νί­κος Αν­δρου­λά­κης και η Συλ­βά­να Ρά­πτη.
Ο κα­θη­γη­τής του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Κρή­της Γι­ώρ­γος Γραμ­μα­τι­κά­κης ε­κλέ­γε­ται πρώ­τος σε ψή­φους α­πό το Πο­τά­μι και α­κο­λου­θεί ο Μίλ­τος Κύρ­κος. Ως α­να­πλη­ρω­μα­τι­κοί ο­ρί­ζον­ται ο Βα­σί­λης Δο­σού­λας και ο Νί­κος Ορ­φα­νός.
Α­πό το ΚΚΕ ε­κλέ­γον­ται ο Κώ­στας Πα­πα­δά­κης και ο Σω­τή­ρης Ζα­ρι­α­νό­που­λος, με α­να­πλη­ρω­μα­τι­κούς τον Μι­χα­ήλ Μι­χα­ήλ και τη Λου­ϊ­ζα Ρά­ζου.
Ο οι­κο­νο­μο­λό­γος και ει­δι­κός στα θέ­μα­τα κοι­νω­νι­κής α­σφά­λι­σης Γι­ώρ­γος Ρω­μα­νιάς α­να­με­τρά­ται σε σταυ­ρούς με τον κα­θη­γη­τή στο Πα­νε­πι­στή­μιο της Κρή­της, Νό­τη Μα­ριά, τον ο­ποί­ον ο Γ. Ρω­μα­νιάς με κα­τα­με­τρη­μέ­νο το 31,40% των σταυ­ρών, ξε­περ­νά με 41 σταυ­ρούς.
Σύμ­φω­να με τα α­πο­τε­λέ­σμα­τα των φε­τι­νών ευ­ρω­ε­κλο­γών, ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ προ­η­γεί­ται σε 7 α­πό τις 13 Πε­ρι­φέ­ρει­ες της χώ­ρας.
Ξε­πέ­ρα­σε τη ΝΔ σε: Ι­ό­νια Νη­σιά (33,81%­), Κρή­τη (31,78%­), Ή­πει­ρο (30,66%­), Δυ­τι­κή Ελ­λά­δα (30,38%­), Ατ­τι­κή (28,70%­), Στε­ρε­ά Ελ­λά­δα (28,58%) και Θεσ­σα­λί­α (26,39%­).
Η ΝΔ έ­λα­βε τα υ­ψη­λό­τε­ρα πο­σο­στά στην Πε­λο­πόν­νη­σο (28,35) και α­κο­λου­θούν το Νό­τιο Αι­γαί­ο (26,05%­), η Δυ­τι­κή Μα­κε­δο­νί­α (25,52%­), το Βό­ρει­ο Αι­γαί­ο (24,97%­), η Πε­ρι­φέ­ρεια Α­νατ. Μα­κε­δο­νί­ας-Θρά­κης (24,26%) και η Πε­ρι­φέ­ρεια Κεν­τρι­κής Μα­κε­δο­νί­ας (23,35%­).
Η Χρυ­σή Αυ­γή, που α­να­δει­κνύ­ε­ται σε τρί­τη δύ­να­μη, συγ­κέν­τρω­σε τα υ­ψη­λό­τε­ρα πο­σο­στά της σε Κεν­τρι­κή Μα­κε­δο­νί­α (11,34%­), Πε­λο­πόν­νη­σο (11.26%­), Στε­ρε­ά Ελ­λά­δα (10,25%­), Ατ­τι­κή (9,75%) και Ι­ό­νια Νη­σιά (8,52%­). Στις υ­πό­λοι­πες Πε­ρι­φέ­ρει­ες η δυ­να­μι­κή της κυ­μαί­νε­ται σε 1%-2%. Ει­δι­κά στην Πε­ρι­φέ­ρεια Α­νατ. Μα­κε­δο­νί­ας – Θρά­κης 3ο κόμ­μα α­να­δει­κνύ­ε­ται το κόμ­μα της τουρ­κο­γε­νούς, μου­σουλ­μα­νι­κής μει­ο­νό­τη­τας Κόμ­μα Ι­σό­τη­τας, Ει­ρή­νης και Φι­λί­ας.
Η Ε­λιά έ­λα­βε τα υ­ψη­λό­τε­ρα πο­σο­στά της στην Κρή­τη (11,39%) και α­κο­λου­θούν το Βό­ρει­ο (10,09%) και το Νό­τιο (9,96%) Αι­γαί­ο και η Δυ­τι­κή Ελ­λά­δα (9,83%­). Τα χα­μη­λό­τε­ρα πο­σο­στά πή­ρε στην Ατ­τι­κή (6,38%) ό­που α­να­δεί­χθη­κε 6ο κόμ­μα στις προ­τι­μή­σεις των ψη­φο­φό­ρων.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου