PYLOS NEWS MESSINIA

Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι-Αρχίζουν τα γυρίσματα

Τη Δευτέρα 31/10 ξεκινούν τα γυρίσματα του καινούργιου επικού του εγχειρήματος «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», αλλά ο ίδιος ο Γιάννης Σμαραγδής δεν δείχνει καθόλου αγχωμένος: «Η δουλειά που κάνω μόνο αν τη χαίρεσαι πραγματικά μπορεί να σου ανοίξει τα φτερά και την ψυχή της», λέει παραδίδοντας ακόμη ένα σύντομο μάθημα αισιοδοξίας.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το πλήρες καστ της ταινίας, το οποίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, με πρώτη και καλύτερη την Κατρίν Ντενέβ, δηλαδή «μια ντίβα που θα υποδυθεί μια ντίβα, τη Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας», σύμφωνα με τα λόγια του Έλληνα σκηνοθέτη. Δίπλα της θα βρεθούν ο πρωταγωνιστής της arthouse επιτυχίας «Οι Ζωές των Άλλων» Σεμπάστιαν Κοχ και ο πρώην Μόντι Πάιθον Τζον Κλιζ. «Ο Σεμπάστιαν Κοχ πρωταγωνιστεί ως Ιωάννης Βαρβάκης, ενώ ο Κλιζ παίζει τον Άγγλο διοικητή της Ζακύνθου, έναν φλεγματικό αποικιοκράτη, ο οποίος ουσιαστικά θα αποφασίσει αν ο Έλληνας ευεργέτης θα ελευθερωθεί ή θα κλειστεί σε σανατόριο», μας αποκαλύπτει ο Γιάννης Σμαραγδής. Το πρωτοκλασάτο καστ της ταινίας συμπληρώνεται από τους Χουάν Ντιέγκο Μπότο (Ο ιεροεξεταστής του «El Greco») και τους Ρώσους σταρ Εβγκένι Στίχκιν και Όλγκα Σουτούλοβα, ενώ από τις δικές μας συμμετοχές ξεχωρίζουν οι Λάκης Λαζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου και Γιάννης Βούρος.....
Το καινούργιο του φιλμ «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» αναφέρεται σε μια σπουδαία ελληνική προσωπικότητα από τα Ψαρά, τον Ιωάννη Βαρβάκη, του οποίου η φήμη στη χώρα μας δεν είναι, δυστυχώς, ανάλογη των έργων του. «Το σώμα της ταινίας είναι η διαδρομή του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος ξεκίνησε ως πειρατής το 1770 και σε λίγα χρόνια έγινε μεγαλέμπορος χαβιαριού, μετατρέποντας έτσι το θαλασσινό έδεσμα σε παγκόσμια γαστρονομική μόδα. Ζάπλουτος πλέον από το εμπόριο, το 1821 πούλησε ολόκληρη την περιουσία του για να μορφώσει τους Έλληνες», μας λέει ο Γιάννης Σμαραγδής κάνοντας μια περίληψη του φιλμ του, το οποίο έχει ήδη κλείσει τη διεθνή διανομή του με τη Sony Pictures Entertainment.
Παρότι ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με τη χρηματοδότηση, ο Γιάννης Σμαραγδής δεν φαίνεται να πτοείται: «Είμαι αισιόδοξος για τα πάντα και, φυσικά, για την Ελλάδα. Θα συνέλθουμε από τη σημερινή κατάσταση γιατί από το εγώ θα γίνουμε πάλι εμείς». Και συνεχίζει: «Τα γυρίσματα ξεκινούν στην Πύλο, όπου είμαστε φιλοξενούμενοι του “Costa Navarino”. Στη συνέχεια θα κάνουμε μερικά εσωτερικά σε στούντιο και κατόπιν θα πάμε στο ναό της Αφαίας στην Αίγινα. Τον Ιανουάριο θα ταξιδέψουμε στη Ρωσία, γιατί θέλουμε να έχουμε χιονισμένη την Πετρούπολη και τα τσαρικά ανάκτορα, ενώ λίγο αργότερα θα φτάσουμε στο Αστραχάν, στην Κασπία. Η ταινία θα πρέπει να έχει παραδοθεί στα γραφεία της Sony στο Λος Άντζελες τον Αύγουστο του 2012, οπότε έχουμε πολλή δουλειά». Δεν θα μπορούσαμε να μην του ευχηθούμε «καλό ταξίδι»…
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου