PYLOS NEWS MESSINIA

Ο Δήμος Μεσσήνης έχει εκπονήσει το Master Plan για την αξιοποίηση του Αεροδρομίου της Τριόδου

anastasopoulos70Με πρό­σφα­τη α­πό­φα­ση του αρ­χη­γού του Γε­νι­κού Ε­πι­τε­λεί­ου Α­ε­ρο­πο­ρί­ας τρο­πο­ποι­ή­θη­κε το πα­ρα­χω­ρη­τή­ριο προς το Δή­μο Μεσ­σή­νης που α­φο­ρά τη χρή­ση του α­ε­ρο­δρο­μί­ου Τρι­ό­δου. Σε συ­νέν­τευ­ξη τύ­που ο Δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης Στά­θης Α­να­στα­σό­που­λος υ­πο­γράμ­μι­σε:
«Μας χα­ρο­ποι­εί ι­δι­αί­τε­ρα που ε­πι­τέ­λους τρο­πο­ποι­ή­θη­καν οι ό­ροι της πα­ρα­χώ­ρη­σης για­τί εί­ναι το α­πο­τέ­λε­σμα μιας προ­σπά­θειας που κρά­τη­σε πε­ρί­που δυ­ό­μι­συ χρό­νια.
Σύμ­φω­να με τους ό­ρους του νέ­ου πα­ρα­χω­ρη­τη­ρί­ου ο χώ­ρος του α­ε­ρο­δρο­μί­ου εκ­μι­σθώ­νε­ται στο Δή­μο για 25 χρό­νια με δυ­να­τό­τη­τα πα­ρά­τα­σης της μί­σθω­σης. Σκο­πός της πα­ρα­χώ­ρη­σης εί­ναι η πο­λύ­πλευ­ρη α­νά­πτυ­ξη του Δή­μου μας (οι­κο­νο­μι­κή, του­ρι­στι­κή, κοι­νω­νι­κή) μέ­σω της δη­μι­ουρ­γί­ας ορ­γα­νω­μέ­νου κέν­τρου μη­χα­νο­κί­νη­του α­θλη­τι­σμού και προ­ώ­θη­σης των το­πι­κών προ­ϊ­όν­των.
Το βα­σι­κό ση­μεί­ο της πα­ρα­χώ­ρη­σης που α­νοί­γει το δρό­μο για υ­λο­ποί­η­ση των δρά­σε­ων α­ξι­ο­ποί­η­σης του χώ­ρου εί­ναι το γε­γο­νός ό­τι ε­κτός α­πό το Δή­μο μπο­ρεί να εκ­με­ταλ­λευ­τεί το χώ­ρο και φο­ρέ­ας που έ­χει συμ­βλη­θεί με το Δή­μο μέ­σω δι­α­φό­ρων προ­γραμ­μά­των Σύμ­πρα­ξης Δη­μο­σί­ου και Ι­δι­ω­τι­κού Το­μέ­α (ΣΔΙΤ) ή να συγ­χρη­μα­το­δο­τη­θεί α­πό το Ε­ΣΠΑ. Ε­πί­σης δεν κιν­δυ­νεύ­ει να ε­πι­στρα­φεί το α­κί­νη­το και οι εγ­κα­τα­στά­σεις στο ΓΕ­Α χω­ρίς να υ­πάρ­χει κα­μί­α α­πο­ζη­μί­ω­ση πα­ρά μό­νο ε­φό­σον υ­πάρ­ξει ε­θνι­κός κίν­δυ­νος.
Ο Δή­μος ή­δη έ­χει εκ­πο­νή­σει το M­a­s­t­er P­l­an για την α­ξι­ο­ποί­η­ση του α­ε­ρο­δρο­μί­ου και έ­χει έλ­θει σε ε­πα­φή με το Γε­νι­κό Γραμ­μα­τέ­α ΣΔΙΤ κ. Μα­τζού­φα αλ­λά και με τον Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πε­λο­πον­νή­σου κ. Τα­τού­λη για την χρη­μα­το­δό­τη­ση έρ­γων εν­τός του α­ε­ρο­δρο­μί­ου μέ­σω του Ει­δι­κού α­να­πτυ­ξια­κού προ­γράμ­μα­τος της Πε­ρι­φέ­ρειας.
Εν τω με­τα­ξύ σή­με­ρα συ­ναν­τή­θη­κε ο Δή­μαρ­χος με αν­τι­προ­σω­πεί­α της Α­γω­νι­στι­κής Λέ­σχης Αυ­το­κι­νή­του Κα­λα­μά­τας (Α.Λ.Α.Κ.) α­πο­τε­λού­με­νη α­πό τον Πρό­ε­δρο­   Πα­πα­δό­που­λο Σπύ­ρο, τον Α΄ Αν­τι­πρό­ε­δρο Χά­τζιο Σταύ­ρο και τον Β΄ Αν­τι­πρό­ε­δρο  Μου­τσώ­κο Δη­μή­τριο, πα­ρου­σί­α του Αν­τι­δη­μάρ­χου Γι­ώρ­γου Πα­πα­δό­που­λου και της Δη­μο­τι­κής Συμ­βού­λου Τσέ­λιου Μου­ρού­φα. Συ­ζη­τή­θη­κε και προ­γραμ­μα­τί­στη­κε εν­τός του ε­πό­με­νου δι­μή­νου, η δι­ε­ξα­γω­γή ε­νός α­γώ­να αυ­το­κι­νή­του (d­r­a­g­s­t­er) α­φού προ­η­γη­θούν α­πό το Δή­μο μι­κρές πα­ρεμ­βά­σεις για την προ­ε­τοι­μα­σί­α του χώ­ρου. Στό­χος της δι­ορ­γά­νω­σης εί­ναι η δι­α­φή­μι­ση της πε­ρι­ο­χής , η τό­νω­ση των ε­παγ­γελ­μα­τι­ών του Δή­μου και η προ­βο­λή του χώ­ρου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου