PYLOS NEWS MESSINIA

Διαμαρτυρία για εκποίηση της πρώην ΔΕΗ από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε προχθές στο νέο χώρο που στεγάζεται η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας με μεγάλη συμμετοχή πολιτών. Κατά τη διάρκειά της, συζητήθηκε η εκποίηση των Δικτύων Μεταφοράς του Ρεύματος (ΑΔΜΗΕ) και οι συνέπειες για τους πολίτες σε ό,τι αφορά την τιμή της κιλοβατώρας και την ασφάλεια της χώρας.
Μία στρατηγικού χαρακτήρα υποδομή, όπως είναι ο ΑΔΜΗΕ, θα περάσει στα χέρια των ιδιωτών, οι οποίοι θα μπορούν να επιβάλλουν τους όρους τους σε όποια κυβέρνηση κι αν υπάρχει. Έτσι, αποφασίστηκε η συμμετοχή της Επιτροπής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ μεθαύριο στις 12.00 το μεσημέρι.
Επίσης, η Επιτροπή θα προχωρήσει σε ενημέρωση των πολιτών με έντυπο υλικό για το κοινωνικό τιμολόγιο της επιχείρησης και τις προτάσεις της αλληλεγγύης για διεύρυνση των δικαιούχων σ’ αυτό, πλατύτερων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, και δωρεάν χορήγηση συγκεκριμένου ύψους κατανάλωσης σε οικογένειες που αποδεδειγμένα είναι χωρίς εισόδημα.
Μάλιστα, για το θέμα της εκποίησης των Δικτύων Μεταφοράς του Ρεύματος εκδόθηκε και ανακοίνωση, στην οποία σημειώνονται μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση έχει φέρει και ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (του ΑΔΜΗΕ) σε ιδιωτικά συμφέροντα. Με συνοπτικές διαδικασίες σκοπεύουν να εκχωρήσουν το στρατηγικό αυτό τομέα, ο οποίος στήθηκε με θυσίες δεκαετιών του ελληνικού λαού. Ο στρατηγικός εθνικός αυτός τομέας είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ, αξίας εμπορικής 8 δισ. ευρώ, που μεταφράζεται σε 11.000 χιλιόμετρα εναέριων γραμμών υψηλής τάσης, καθώς και υπόγειων και υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης. 221 υποσταθμούς και κέντρα υψηλής τάσης και 3 εθνικά κέντρα ελέγχου ενέργειας που διασφαλίζουν την ασφαλή μεταφορά της ενέργειας. Όλη αυτή η υποδομή θα ξεπουληθεί για περίπου 300 εκ. ευρώ. 
Ο ΑΔΜΗΕ είναι εθνική υποδομή, θεμέλιο της εθνικής άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στην Αμερική, που αποτελεί το κέντρο της νεοφιλελεύθερης οικονομίας της αγοράς, ο τομέας αυτός παραμένει υπό κρατικό και δημόσιο έλεγχο.
Ο ιδιώτης ως στρατηγικός επενδυτής ένα στόχο θα έχει, τη μεγιστοποίηση του κέρδους, καθώς και τον έλεγχο των δικτύων μεταφοράς επιβάλλοντας στην οποιαδήποτε κυβέρνηση τους δικούς του όρους διαχείρισης. Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα  να κερδίσει από το πλιάτσικο και την κερδοσκοπία στην δημόσια επιχείρηση».
Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας στεγάζεται επί των οδών Β. Γεωργίου και Αριστοδήμου 70, 1ος όροφος, Δευτέρα και Τετάρτη  6.00 – 9.00 το βράδυ

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου