PYLOS NEWS MESSINIA

Χρειάζονται ενημέρωση οι Έλληνες μαθητές για το περιβάλλον

Λίγο πιο κάτω από το μέσο όρο βρίσκονται οι Έλληνες 15χρονοι σχετικά με το βαθμό ενημέρωσης τους για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.
Η βασική πηγή γνώσης των μαθητών για το περιβάλλον και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει είναι το σχολείο με το βαθμό ενημέρωσης να είναι διαφορετικός μεταξύ διαφορετικών χωρών σύμφωνα με την έρευνα του προγράμματος PISA του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει πως περίπου το 20% των 15χρονων των χωρών του ΟΟΣΑ είναι πολύ ενημερωμένοι για περιβαλλοντικά θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η βιοποικιλότητα, η αποψίλωση των δασών ή η εξαφάνισης των ειδών.
Οι μαθητές από τη Φινλανδία έρχονται πρώτοι στη σχετική λίστα ενώ ακολουθούν οι συμμαθητές τους από το Χονγκ Κονγκ, την Εσθονία και τον Καναδά. Στο σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών συστημάτων δεν υπάρχει ξεχωριστό μάθημα για το περιβάλλον αλλά εντάσσεται στην ύλη άλλων μαθημάτων.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου