PYLOS NEWS MESSINIA

Μέτρα για ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών

Δέσμη μέτρων προκειμένου να ανακουφιστούν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Διασάκος.
Μεταξύ άλλων, προτείνονται τα εξής: Με στόχο την πλήρη κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, που είναι μια δεύτερη φορολόγηση του λαού μας, αναγκαίο και άμεσο είναι να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και να απαλλαγούν από αυτά οι λαϊκές οικογένειες ως εξής: Πλήρη απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών με εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ.
Μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 30% στις οικογένειες με εισόδημα μικρότερο των 40.000 ευρώ. Απαλλαγή δημοτικών τελών για άπορους, ΑμεΑ, πολύτεκνους. Οι απαλλαγές να ισχύσουν και για τους φοιτητές που ζουν στο Δήμο Καλαμάτας και έχουν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Για να έχει άμεση εφαρμογή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες. Όσοι έχουν τις προϋποθέσεις προσκομίζουν τα δικαιολογητικά - έγκριση και εισπράττουν από το Δήμο τα λεφτά που έχουν παρακρατηθεί από τη ΔΕΗ.
Μείωση κατά 50% των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ από την 1η/1/2011, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ιδιαίτερα σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους. Κατάργηση του πολιτιστικού τέλους και του χαρατσιού 80%.
Στους παιδικούς σταθμούς να καταργηθεί κάθε πληρωμή (τροφεία) από τους γονείς. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά. Να παρθούν από τώρα όλα εκείνα τα μέτρα για να γίνουν δεκτά στη δύναμη των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου όλα τα παιδιά των οικογενειών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να δημιουργηθούν νέοι σταθμοί. Να ακυρωθεί η απόφαση για συμβολή των σωματείων και των αθλητών στο πετρέλαιο θέρμανσης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου