PYLOS NEWS MESSINIA

Κενές τριάντα υδατοδεξαμενές!

Μπορεί ακόμα στη Μεσσηνία να έχουμε δροσερές θερμοκρασίες, όμως η θερινή περίοδος έχει ξεκινήσει και ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι προ των πυλών. Πόσο έτοιμοι, όμως, είμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Μετά τις πυρκαγιές του 2007, και λόγω των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν, εκτιμήθηκε ότι θα εκτελεστούν πολλά έργα στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας. Σήμερα, 3 χρόνια μετά, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Αρκετά μεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά απομένουν πολλά για να γίνουν.
Αν και φέτος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι 30 υδατοδεξαμενές που κατασκευάσθηκαν με μελέτη της Νομαρχίας και εργολαβία της Περιφέρειας, μόνο 3 θα έχουν νερό, αφού οι ανάδοχοι προχώρησαν σε διακοπή εργασιών διότι δεν έχουν πληρωθεί. Αιτία είναι το γεγονός ότι το «Ταμείο Μολυβιάτη» που χρηματοδοτεί τα συγκεκριμένα έργα, ενώ διαθέτει τα χρήματα, είναι ανενεργό, διότι δεν έχει ορισθεί νέο συμβούλιο. Επίσης, είναι έτοιμες με νερό 3 λιμνοδεξαμενές και 3 υδατοδεξαμενές (που έχουν κατασκευασθεί από τη Νομαρχία). Μάλιστα, ερώτηση για το θέμα κατέθεσε προχθές στη Βουλή και ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς.
Δεξαμενές
Σε ό,τι αφορά τις λιμνοδεξαμενές, που έχουν επιφάνεια περίπου 2 στρεμμάτων και βάθος 9 μέτρων και από τις οποίες μπορούν να εφοδιάζονται με νερό εναέρια (ελικόπτερα τύπου Ericson και ελικόπτερα με κουβά) και επίγεια μέσα πυρόσβεσης, γεμάτες νερό.
Στο δ.δ. Χρυσοκελλαριάς του Δήμου Κορώνης στη θέση «πλησίον Ι. Μονής»
Στην ευρύτερη περιοχή μας οι δεξαμενές που έχουν ήδη κατασκευστεί είναι οι ακόλουθες:
-Στο δ.δ. Φαλάνθης του Δήμου Κορώνης στη θέση οικ. Χωματερό
-Στο δ.δ. Φλεσσιάδας του Δήμου Νέστορος στη θέση «Διασταύρωση προς Κουφιέρο»
-Στο δ.δ. Βλαχόπουλου του Δήμου Παπαφλέσσα στη θέση «πλησίον Δημαρχείου»
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου