PYLOS NEWS MESSINIA

Εφικτά τα έργα αποχέτευσης στην Πύλο...

Στο τομεακό του υπουργείου Περιβάλλοντος στοχεύει ο Δήμος Πύλου να εντάξει το έργο επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης στην πόλη και στη Γιάλοβα. Το σημαντικό αυτό έργο προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ, θα καλύψει και την ΠΟΤΑ της Πύλου. «Με αυτό θα βελτιωθεί και η λειτουργία του βιολογικού», μας είπε ο δήμαρχος Γιώργος Χρονόπουλος και παρατήρησε: «Τώρα είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο αποχέτευσης το 60% της πόλης της Πύλου. Εχουν ολοκληρωθεί οι συνδέσεις με το υπάρχον δίκτυο από την πλευρά μας. Και ζητάμε όλοι οι δημότες να συνδέσουν τα καταστήματα και τα σπίτια τους με το δίκτυο και με το βιολογικό, για να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο καθαρός ο όρμος του Ναβαρίνου και να καθαρίσει το λιμάνι της Πύλου».
Στο μεταξύ, ο δήμος επαναφέρει το έργο της λαϊκής πλαζ και στοχεύει να το εντάξει στο ΕΣΠΑ. «Επικαιροποιήθηκε η μελέτη και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,5 εκ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Χρονόπουλος και σημείωσε: «Αναβαθμίζεται ο χώρος. Δημιουργούνται δύο αμμουδιές εκατέρωθεν του τσιμεντένιου τμήματος και διαμορφώνεται χώρος περιπάτου και αναψυχής, χωρίς να αλλοιώνεται το περιβάλλον. Μεγαλώνει κατά 5 μέτρα ο τσιμεντένιος χώρος και προβλέπονται αποδυτήρια και αναψυκτήριο». Ο δήμαρχος εκτίμησε
πως είναι εφιτκή η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Απο την 'Ελευθερία'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου