PYLOS NEWS MESSINIA

Δεματοποιητής και ευρωπαικα πρόστιμα

Οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή στην περιοχή του «Βάλτου» συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κανείς δε γνωρίζει πια πώς θα εξελιχθεί το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και των γειτονικών Δήμων, όταν θα λήξει και το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σ’ ένα μήνα περίπου, για το κλείσιμο όλων των χωματερών.
Προχθές, σε συνάντηση που έγινε στην περιοχή του Ασπροχώματος, κάτοικοι και φορείς συζήτησαν για μία ακόμη φορά το θέμα του δεματοποιητή. Εκείνο που διαπιστώθηκε, μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιδρά έντονα στην προοπτική λειτουργίας του δεματοποιητή στην ευρύτερη περιοχή.
Μάλιστα, δήλωσαν και πάλι αποφασισμένοι για ακραίες εκδηλώσεις, σε περίπτωση που η Περιφέρεια ή ο Δήμος Καλαμάτας προχωρήσουν τη διαδικασία που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ειπώθηκε για πολλοστή φορά είναι ότι η περιοχή του Ασπροχώματος δεν μπορεί να δεχτεί άλλη οχλούσα λειτουργία. Υπάρχουν ήδη ο προβληματικός Βιολογικός Καθαρισμός και το Κέντρο Ανακύκλωσης. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν πρόκειται να ανεχτούν οι κάτοικοι μία επιπλέον επιβάρυνση. Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των κατοίκων, ενώ τα αποτελέσματα της προχθεσινής συζήτησης θα μεταφερθούν στο δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου