PYLOS NEWS MESSINIA

Επιτέλους Γραφείο Ελαιολάδου στη Μεσσηνία

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Γραφείο Ελαιολάδου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας. Σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες ο αρμόδιος αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, που είπε ότι οι αρμοδιότητες του Γραφείου έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ενημέρωσε πως στο Γραφείο εργάζονται 3 γεωπόνοι, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας οι Κυριακή Αρχοντάκη και Τζένη Μαυροειδή και από την υπηρεσία της Τριφυλίας ο Πέτρος Καστάνης.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος πληροφόρησε πως χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για να ιεραρχήσουν συγκεκριμένες δράσεις του Γραφείου. Υπενθύμισε ότι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο έχουν αποφασιστεί μέτρα και δράσεις οικονομικού χαρακτήρα, μείωσης του κόστους, διασφάλισης της ποιότητας, οργανωτικά και προώθησης και προβολής του ελαιολάδου στο εσωτε-ρικό και στη διεθνή αγορά.
Ο αντινομάρχης επεσήμανε 4 άξονες πρωτοβουλίας του Γραφείου Ελαιολάδου: α) Την συγκέντρωση του διάσπαρ- του θεσμικού πλαισίου για αδειοδοτήσεις, για τυποποίηση και προώθηση του ελαιολάδου: «Εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες της Ν.Α. που πρέπει να συνεργαστούν». β) Τη δημιουργία ιστοσελίδας ελαιολάδου στο σάιτ της Ν.Α.: «Θα καταχωρισθούν το θεσμικό πλαίσιο, οι αρμοδιότητες και χρήσιμες πληροφορίες». γ) Την ευρεία διαβούλευση μ’ όλους τους θεσμικούς φορείς του κλάδου: «Θα ανταλλάξουμε απόψεις για να προγραμματίσουμε δράσεις το 2010 και την επόμενη χρο-νιά».
δ) Τη δημιουργία φυλλαδίου για το ελαιόλαδο και την ελιά: «Να δούμε τι θέλουμε να προβάλουμε, πού στοχεύουμε. Μας ενδιαφέρει το λάδι της Μεσσηνίας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου