PYLOS NEWS MESSINIA

Στον αέρα έργα του Δήμου Πύλου

Δυστυχώς η κρίση χτύπησε και την τοπική αυτοδιοίκηση απαγορεύοντας έργα υλοποίησης αν και αυτά είναι ώριμα για έγκριση δημοπράτησης. Εκδηλη η αγωνία του δημάρχου Πύλου με τη λήψη εγγράφου του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ενημερώνει την Περιφέρεια λέγοντας: “μη δίνετε έγκριση δημοπράτησης μέχρι νεοτέρας”.
Για την Πύλο, ο δήμαρχος Γιώργος Χρονόπουλος μας μίλησε συγκεκριμένα για έργα που είναι αίολα και δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα υλοποιηθούν. Για τα έργα αυτά, ο δήμαρχος σημειώνει ότι είναι εξασφαλισμένες οι χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα “Θησέας” και τη γ.γ. Αθλητισμού. Υπάρχουν όλες οι αδειοδοτήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά θα περιμένουμε. Συγκεκριμένα τα έργα που θα περιμένουν την υλοποίησή τους είναι: από το πρόγραμμα “Θησέας” το εξωτερικό υδραγωγείο του Δή-μου Πύλου. Περιλαμβάνει δύο αντλιοστάσια στην περιοχή Ελαιοφύτου και αγωγό μεταφοράς προς Γιάλοβα και Πύλο. Η μελέτη αυτή έχει διαπιστώσει παροχή νερού μεγάλου χρονικού ορίζοντα - εικοσιπέντε χρόνων. Η δαπάνη του έργου αυτού είναι 2.200.000 ευρώ.
Από το πρόγραμμα “Θησέας” επίσης αναμένεται η ανάπλαση της παραλίας Γιάλοβας και
πλατείες δημοτικών διαμερισμάτων (Παπούλια, Πλάτανος, Μεσοχώρι, Πήδασος, Καλλιθέα, Κάτω Αμπελόκηποι) 210.000 ευρώ. Ανέγερση Παιδικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Πύλου (πρώτο στάδιο 200.000 ευρώ). Ανάπλαση κλιμάκων (σκαλιά) που οδηγούν στην οδό Γρηγορίου Επισκόπου Μεθώνης από την κεντρική πλατεία, και την ανάπλαση της ανατολικής προκυμαίας (αντλιοστάσιο) 250.000 ευρώ. Διάφορα άλλα μικροέργα
25.000 ευρώ. Στο σύνολο στασιμότητας ο δήμαρχος μας ανέφερε και τρία ακόμα έργα χρηματοδότησης από την γ.γ. Αθλητισμού. Την κατασκευή κολυμβητηρίου στο εθνικό στάδιο 250.000 ευρώ. Την βελτίωση ηλεκτροφωτισμού στο στάδιο 60.000 ευρώ. Την κατασκευή στεγάστρου στην κερκίδα 70.000 ευρώ.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου