PYLOS NEWS MESSINIA

Ανοικτή επιστολή στις ενώσεις Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Όταν κάποιος αποφασίζει να επισκεφθεί έναν τόπο, για να ξεκουραστεί και να κάνει τις διακοπές του, αναζητεί μεν όλα εκείνα τα στοιχεία που τον διαφοροποιούν από τον δικό του τόπο και γενικά όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που τον καθιστούν τόπο προορισμού, επιδιώκει δε να γνωρίσει και τη φύση, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, αλλά και την τοπική γαστρονομία....
Μελέτες έχουν αναδείξει πως η γαστρονομία, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες και συγχρόνως αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία. Αν προσεγγίσουμε συστηματικά τη σύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού, γρήγορα θα ανακαλύψουμε ότι αποκτούμε ένα πολύ αξιόλογο συγκριτικό πλεονέκτημα και μια σημαντική πηγή πόρων για την τοπική οικονομία.
Μέσω της ποιότητας τα εστιατόρια τοπικής κουζίνας τυγχάνουν της αποδοχής των επισκεπτών του τόπου μας, με ότι θετικό συνεπάγεται για την πορεία της επιχείρησής τους.
Επαγγελματίες σε περισσότερο ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, βλέπουμε πως βασίζονται στην τοπική γαστρονομία για να ενισχύσουν τουριστικά τον τόπο τους και αναδεικνύουν όλα εκείνα τα προϊόντα που τους διαφοροποιούν και προσφέρουν τοπικές γεύσεις στους πελάτες τους.
Η Μεσσηνία ένας προικισμένος από τη φύση τόπος, διαθέτει μοναδικά αγροτικά προϊόντα και γαστρονομία τέτοια, που μπορεί ακόμη και μόνο από αυτήν να κερδίσει σε επισκεψιμότητα.
Αυτό που ζητώ από τα μέλη σας, είναι η χρήση των Μεσσηνιακών αγροτικών προϊόντων στην παρασκευή των εδεσμάτων και η ένταξη της Μεσσηνιακής κουζίνας με τις εξαιρετικές τοπικές γεύσεις και τα μοναδικά Μεσσηνιακά κρασιά στον προγραμματισμό των μενού των επιχειρήσεών σας καθώς επίσης και η δημιουργία από τους υπευθύνους των εστιατορίων σας πρωτοποριακά Μεσσηνιακού πρωινού, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά γεωργικά προϊόντα της Μεσσηνίας (λάδι, ελιές, σύκα κλπ) ή προϊόντα κτηνοτροφίας και αλιείας ή προϊόντα που προέρχονται από μεταποίηση γεωργικών ή κτηνοτροφικών προϊόντων, χαρακτηριστικών της Μεσσηνίας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου