PYLOS NEWS MESSINIA

Επιμένει για ατολμία ο Δράκος σχετικά με τον Καλλικράτη

Λεπτομερή επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση απέστειλε χθες ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, όπου επισημαίνει τις προϋποθέσεις που η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων είχε θέσει προκειμένου να στηρίξει το σχέδιο «Καλλικράτης». Βασικότερη, η στελέχωση της Περιφερειακής Διοίκησης.
«Πρόκειται για τη λειτουργία του θεσμού της Β/θμιας και όχι μόνο Αυτοδιοίκησης μέχρι την αλλαγή του καθεστώτος, αλλά κυρίως για το φιλόδοξο εγχείρημα της μετατροπής της Περιφέρειας σε αιρετή, με επιπλέον εξειδικευμένες αρμοδιότητες» σημείωσε ο κ. Δράκος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
«Κατ’ αρχήν, η Α/θμια και Β/θμια Αυτοδιοίκηση, αλλά και οι Περιφέρειες, πρέπει στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι την αλλαγή, να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, αποφασιστικά και συγκροτημένα, ειδικά εν μέσω κρίσης. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει σαφές και ξεκάθαρο πλαίσιο, όσον αφορά στην υπαλληλική κατάσταση - εξέλιξη, αλλά και την εξέλιξη - κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των στελεχών - εργαζομένων. Δυστυχώς, παρατηρούμε ότι όλο το σύστημα βρίσκεται υπό σύγχυση».
Ο νομάρχης αναφέρθηκε και σε ζητήματα που σχετίζονται με το ποιες θέσεις, ποιους οργανισμούς και κάτω από ποιο εργασιακό - μισθολογικό καθεστώς, αλλά και συνθήκες βαθμολογικής - οικονομικής εξέλιξης, θα επιλέξουν οι υπάλληλοι να μεταβούν στην Περιφέρεια ή να διεκδικήσουν τη μετάταξή τους σε Δήμους ή αλλού. «Κατά την άποψή μας, οι συνθήκες αυτές είναι οι χειρότερες για να ζητήσουμε από το σύστημα αυτό απόδοση και παραγωγικότητα. Τόσο για το υπολειπόμενο 8μηνο, αλλά ακόμα περισσότερο για τη συνολική λειτουργία της Πολιτείας, που θα κληθεί να δουλέψει με στελέχη υπό σύγχυση και αγωνία» σχολίασε.
Για περιορισμό προσλήψεων
Την αντίθεσή του εξέφρασε ο κ. Δράκος και στην εγκύκλιο Ραγκούση που περιλαμβάνει οδηγίες για περιορισμό των προσλήψεων το 2010, αλλά παράλληλα εξαιρεί το προσωπικό των ΟΤΑ του Α΄ Βαθμού: «Είναι πράγματι άξια απορίας η απόφαση αυτή. Από το συνέδριό της, η ΕΝΑΕ, εν όψει της διοικητικής μεταρρύθμισης, είχε θέσει ορισμένους στόχους. Κατ’ αρχήν, ζητήσαμε οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις να στελεχωθούν με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό, για την τρέχουσα λειτουργία τους, αλλά και για την ομαλή και αποδοτική λειτουργία τους μετά την αλλαγή. Ακόμα, ζητήσαμε να κατατεθεί ένα πλαίσιο εξέλιξης και μισθολογίου, που θα το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, και να δημιουργηθεί κώδικας υπαλλήλων - εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση. Επίσης, να διαμορφωθεί χάρτα εργαζομένων, που θα συστηματοποιεί τις ανάγκες στο στελεχιακό δυναμικό, θα επιχειρεί μια σχεδίαση κατανομής και καταμερισμού για την εξοικονόμηση θέσεων, αλλά και την εξασφάλιση της κάλυψης των κενών».
Καταλήγοντας, ο νομάρχης ανέφερε ότι την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 5.00 μ.μ. θα ανοίξει τις εργασίες του το έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ, για τη λήψη και κατάθεση της τελικής θέσης του, όσον αφορά στο σχέδιο «Καλλικράτης».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου