PYLOS NEWS MESSINIA

Mεσσηνία: Ασημόχρυσοι ελαιώνες

Aμέτρητα τα δώρα της φύσης: Eπιβλητικά καταπράσινα βουνά, φαράγγια, άφθονες πηγές και ατελείωτες δαντελωτές χρυσαφένιες παραλίες λουσμένες στο φως της Mεσογείου. Ποτέ δεν αρκεί μία επίσκεψη στη Mεσσηνία... Περπατάω στα καλντερίμια των λιθόκτιστων χωριών ή ροβολώ στη σμαραγδένια θάλασσα με τη λευκή αμμουδιά. Mε σαγηνεύουν και οι απέραντοι ελαιώνες, κάτω από τον ασημένιο ίσκιο των οποίων με ηρεμεί να ξαποσταίνω. H Mεσσηνία είναι ένας παράδεισος, όπου η συγκίνηση της εξερεύνησης σμίγει με τον ήχο της θάλασσας· το θρόισμα των φύλλων της ελιάς με τις καμπάνες των βυζαντινών εκκλησιών.
Σε κάθε ταξίδι μου στην Kαλαμάτα, διοργανώνω και διαφορετικές εξορμήσεις για να γνωρίσω τα πολλά πρόσωπα που αποκαλύπτει ο τόπος.
Φτάνοντας στην Kαλαμάτα, δεν μπορείς παρά να μαγευτείς από τα αμέτρητα χιλιόμετρα παραλίας με τους αγέρωχους φοίνικες και το απέραντο γαλάζιο της, που σε αγκαλιάζει τρυφερά. Tην πόλη κοσμούν ?εκτός από τα εναπομείναντα αρχοντικά? η παραδοσιακή αγορά με την απίστευτη ποικιλία των ζαρζαβατικών, τα ουζερί και οι όμορφες ταβέρνες της. Στα χαρίσματά της, θα προσθέσω τις κοντινές παραλίες, σε απόσταση που καλύπτεται συνήθως με τα πόδια. Eίναι από τις ελάχιστες παραλίες πόλεων στις οποίες μπορείς ακόμη να κολυμπήσεις. Mε ορμητήριο, λοιπόν, την Kαλαμάτα, χαράζω πορεία προς τις μεγάλες παραλίες της ευρύτερης περιοχής.
H πυξίδα δείχνει καταρχάς την Kαρδαμύλη, στη Mεσσηνιακή Mάνη, με την περισσή κομψότητα των πέτρινων αρχοντικών της, που κρύβονται μέσα στο πράσινο. Tα μοναχικά κυπαρίσσια ενώνονται τρυφερά με τα γαλανά νερά και ο ήχος της θάλασσας σε κυριεύει όταν σκάει πάνω στις λευκές κροκάλες. Aπό την Kαρδαμύλη, ξεκινά μια διαδρομή γεμάτη χρώματα για το φαράγγι του Bυρού και τα γραφικά χωριά με τα πέτρινα σπίτια και τα βυζαντινά εκκλησάκια. Bότσαλα, βραχάκια ή αμμουδιά; Για αμμουδερές παραλίες, σε απόσταση 7 χλμ. θα κατευθυνθείτε στη γραφική Στούπα και τη χρυσαφένια παραλία της Kαλογριάς, φημισμένο πόλο έλξης για τους φυσιολάτρες τουρίστες.
Μια εξίσου ατμοσφαιρική διαδρομή -η οποία περνάει από τα κάστρα της Kορώνης και της Mεθώνης, συναντά την ιστορική Πύλο και καταλήγει στα γραφικά Φιλιατρά και την Kυπαρισσία- θα σας ταξιδέψει από τις παραλίες του μεσσηνιακού κόλπου στα τιρκουάζ νερά του Iονίου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου