PYLOS NEWS MESSINIA

Αισιοδοξία για την ΠΟΤΑ το 2010 και το μέλλον του τόπου μας...

Αισιοδοξία κι ελπίδα ότι το 2010 θα είναι σημαντική χρονιά για τη Μεσσηνία, καθώς ολοκληρώνεται ο εθνικός δρόμος Τρίπολη – Καλαμάτα και ξεκινάει η λειτουργία της ΠΟΤΑ, εκφράστηκε από τους τοπικούς πολιτικούς άρχοντες στη δεξίωση για την 1η του νέου χρόνου στη Νομαρχία. Στις σύντομες τοποθετήσεις επισημάνθηκε ότι θα είναι χρονιά μεγάλων αλλαγών στην αυτοδιοίκηση και σημειώθηκε πως και το 2010 θα είναι δύσκολο για τη χώρα μας και απαιτείται ενότητα και συσπείρωση.
Ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος παρατήρησε ότι τα μεγάλα έργα, ο εθνικός δρόμος, η ΠΟΤΑ, παραδίδονται φέτος, ενώ άλλα προγραμματίζονται. Επεσήμανε πως το 2010 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, στις οποίες προσδοκούμε, γιατί προσβλέπουμε στην ενίσχυση της περιφερειακής δημοκρατίας, στην ισόρροπη ανάπτυξη και την κοινωνία των πολιτών. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες και στα νιάτα, στην ανάγκη να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς ευχήθηκε το 2010 να είναι χρονιά ορόσημο, μεγάλων και δίκαιων αποφάσεων και παρατήρησε πως η ολοκλήρωση των υποδομών μπορεί να αποτελέσει αφετηρία αναπτυξιακής πορείας για το νομό.
Ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης ευχήθηκε να είναι έτος αναγέννησης, εκτιμώντας πως θα είναι μια δύσκολη χρονιά, ενώ για το νομό επεσήμανε ότι μπορεί να είναι η αφετηρία ανοδικής πορείας.
Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος σημείωσε ότι θα είναι σημαντικός χρόνος για τη Μεσσηνία, γιατί τελειώνουν όλα τα μεγάλα έργα και η διαδρομή Αθήνα – Καλαμάτα θα είναι 2 ώρες. Κι εξέφρασε την ελπίδα να χρηματοδοτηθεί και ο δρόμος Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, όπως είχε υποσχεθεί ο προηγούμενος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας είπε ότι θα είναι ευλογημένη η χρονιά και αναφέρθηκε στην έλευση του Πατριάρχη στη γιορτή της Υπαπαντής, στην ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου και της ΠΟΤΑ και στο νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης. Και δήλωσε πως θα συνεχιστούν οι μεγάλες αλλαγές στην Καλαμάτα (ποδηλατόδρομος, πεζοδρομήσεις).
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χρήστος Μαλαπάνης ευχήθηκε τα λάθη να γίνουν διδάγματα και η πραγματική αποκέντρωση να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη. Παρατήρησε ότι με την ΠΟΤΑ η Μεσσηνία θα καταστεί επώνυμος τόπος ποιοτικού προορισμού και θα δώσει τη δυνατότητα για ολοκλήρωση των υποδομών.
Ο επικεφαλής της ΝΑΣ Αριστείδης Δαμαλάς ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά με καλά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους. Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος που χοροστάτησε στο τελετουργικό και ευλόγησε τη βασιλόπιτα, ευχήθηκε η Νομαρχία να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν αντινομάρχες, αντιδήμαρχοι Καλαμάτας, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης κι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου