PYLOS NEWS MESSINIA

Όσα μας κρύβουν τελικά...

Της Εμμανουέλας Αάμερ Μουλατσιώτη
emanouela aamer moulatsiotiΗ ζωή μας καθημερινά κατακλύζεται από καινούριες πληροφορίες και νέες γνώσεις. Θα έπρεπε λοιπόν να ζούμε σε έναν κόσμο που ελάχιστα έχει να κρύψει. Κι όμως αντίθετα ζούμε σε μια κοινωνία που τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…
  Το νήμα της ζωής μας το κρατάμε στα χέρια μας, πιστεύουμε οι περισσότεροι. Μα την ίδια στιγμή η ζωή μας επιβεβαιώνει το αντίθετο. Πόσα αλήθεια μπορούμε να αλλάξουμε; Όσο πιο πολύ η κοινωνία μας ”απελευθερώνεται” τόσο πιο πολύ τα καλούπια της στενεύουν. Τα ωραία λόγια και οι μεγαλόπνοες υποσχέσεις μας μαγεύουν και παραδίδουμε αμαχητί το νήμα της ζωής μας στα χέρια άλλων…
 Ναι. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτός ο κόσμος ,ο κόσμος μας κρύβει πολλά. Μικρά και μεγάλα μυστικά που μας εμποδίζουν να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Η παροιμία λέει να βλέπουμε το δάσος και όχι μόνο το δέντρο μα σε αυτήν την περίπτωση ίσως η λύση να βρίσκεται κρυμμένη στη μονάδα, στο δέντρο.
 Εσύ, εγώ, εμείς είμαστε το δέντρο. Και στον εαυτό μας θα πρέπει να επικεντρωθούμε. Και, ναι ίσως αρχικά να μοιάζει αγώνας ακατόρθωτος η μάχη εναντίον των ισχυρών του κόσμου μα, αν ξεκινήσει σωστά, από τον ίδιο μας τον εαυτό, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει.
Άσχετα τι μας λένε, παρόλα όσα μας κρύβουν κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει αν δεν παραδοθούμε αμαχητί. Αν βγούμε νικητές στις προσωπικές μας μάχες θα δούμε και τον κόσμο μας συνεχώς να αλλάζει.
Γιατί τότε θα φτάσουμε σε μια διαπίστωση. Ποτέ δεν θα κατάφερναν να μας νικήσουν αν γνωρίζαμε την δύναμη μας, αν αρνούμαστε να παραδοθούμε. Γιατί δεν γεννηθήκαμε για να μετατραπούμε σε άβουλες σκιές αλλά σε μαχητές της ζωής.
 Και η μάχη αυτή θέλει κουράγιο, αγάπη, ελπίδα και ακλόνητη πίστη. Σαν χτίσουμε τη ζωή και την προσωπικότητα μας πάνω σε αυτές τις αξίες τότε θα καταφέρουμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Και αυτό θα σημάνει την πραγματική αρχή της ελευθερίας, την αρχή της πραγματικής ζωής όπου όλα όσα μας κρύβουν θα τα κατανοήσουμε και αυτή η κρυμμένη αλήθεια θα μας απελευθερώσει…!
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου