PYLOS NEWS MESSINIA

Κανένα στοιχείο απολογισμού από την Περιφερειακή Αρχή για το Συνέδριο των Άγγλων Τουριστικών Πρακτόρων στην Πελοπόννησο

Του Γιώργου Γαβρήλου*   
Giorgos GavrilosΣτην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 28- 12-2015, συζητήθηκε η Επερώτηση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», που αφορούσε στον απολογισμό του συνεδρίου των τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων της ΑΒΤΑ, που πραγματοποιήθηκε για 3 ημέρες (12-14/10) στην Costa Navarino της Πύλου και εκτελέστηκε από την αναπτυξιακή εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε.» με την δέσμευση ποσού 1.045.000 ευρώ.
Εξ’ αρχής η «Πελοπόννησος Πρώτα» εξέφρασε τις αντιρρήσεις της, για μία τόσο μεγάλη δαπάνη σε περίοδο κρίσης, για την έλλειψη εξακτίνωσης των δράσεων και του οφέλους σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και για τις ασάφειες και ανακρίβειες στη σχετική Προγραμματική Σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την «Πελοπόννησος Α.Ε.».
Ζητήθηκε και περιμέναμε από την Περιφερειακή Αρχή να γίνει ένας απολογισμός και να γνωρίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο το τελικό κόστος του συνεδρίου με ανάλυση των δαπανών, τους φορείς που συμμετείχαν σ’ αυτό, το σύνολο των δράσεων που τελικά υλοποιήθηκαν, τις επισκέψεις των συνέδρων σε περιοχές εκτός του Νομού Μεσσηνίας και τα στοιχεία αξιολόγησης και αποτίμησης της δράσης για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. Επίσης ζητήθηκαν τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου.
Απ’ όλα τα παραπάνω που ρωτήθηκαν και ζητήθηκαν από την Περιφερειακή Αρχή, ουδέν στοιχείο έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αντίθετα, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, για μία ακόμη φορά μιλούσε ακατάπαυστα, χωρίς να λέει τίποτα. Η απάντηση ήταν μία γενική τοποθέτηση για την μεγάλη προσφορά της Περιφερειακής Αρχής στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. Κανένα στοιχείο για το πού δαπανήθηκε το 1.045.000 ευρώ. Κανένα στοιχείο για την περιήγηση των συνέδρων σε περιοχές εκτός Ν. Μεσσηνίας. Κανένα στοιχείο για τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου συνεδρίου. Καμία απάντηση για το όφελος που αποκόμισε η Πελοπόννησος ή έστω μία αποτίμηση για  τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν.
Στο τέλος μετά από μεγάλη πίεση του επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκου Πατσαρίνου να μας δοθούν οικονομικά και διαχειριστικά στοιχεία του συνεδρίου, η Περιφερειακή Αρχή μας παρέπεμψε στην «Πελοπόννησος ΑΕ» που διοικείται από την Περιφέρεια και λειτουργούσε ως εντολοδόχος της Περιφέρειας και με χρήματα του Πελοποννησιακού λαού. Δηλαδή, το Περιφερειακό Συμβούλιο που αποφάσισε την δαπάνη του 1.045.000 ευρώ για το συνέδριο δεν μπορεί να έχει γνώση των στοιχείων του συνεδρίου από την Περιφερειακή Αρχή, αλλά  θα πρέπει να αναζητήσει τα στοιχεία από την εταιρία «Πελοπόννησος ΑΕ».
Για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν τα πάει καλά με την αρχή της διαφάνειας και δεν δείχνει τον αναγκαίο σεβασμό στις παρατάξεις της μειοψηφίας και στον Πελοποννησιακό λαό.
Η «Πελοπόννησος Πρώτα», σεβόμενη και το τελευταίο ευρώ του Πελοποννήσιου φορολογούμενου, θα αναζητήσει και θα βρει με κάθε νόμιμο τρόπο τα οικονομικά στοιχεία του συνεδρίου, που η Περιφερειακή Αρχή αρνείται να παρουσιάσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι Πελοποννήσιοι θα λάβουν γνώση για το πού δαπανήθηκε το 1.045.000 ευρώ και θα κρίνουν την διαχείριση της Περιφερειακής Αρχής, η οποία είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα δώσει λόγο.
*Περιφερειακός Σύμβουλος
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου