PYLOS NEWS MESSINIA

Η νίκη Τσίπρα στα διεθνή εξώφυλλα

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα μετά την ιστορική νίκη που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα διεθνή ΜΜΕ διαρκώς ενημερώνουν για τις τελευταίες εξελίξεις και αναμένουν με αγωνία την επόμενη μέρα τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Το ενδιαφέρον για τις ελληνικές εθνικές είναι πρωτοφανές γι’ αυτό και η νίκη Τσίπρα βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο πολυάριθμων εφημερίδων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Liberation:«Το νέο πρόσωπο της Ευρώπης»



Με τον Αλέξη Τσίπρα στο εξώφυλλο και τον τίτλο «Ελλάδα: Το νέο πρόσωπο της Ευρώπης», θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα η γαλλική Liberation.

«Η μεγάλη νίκη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει νέες προοπτικές στη χώρα και δίνει ελπίδα για αλλαγή κατεύθυνσης στην ευρωπαϊκή πολιτική της λιτότητας» σχολιάζει η εφημερίδα στο εξώφυλλο.

«Ιστορική στιγμή για την Ευρώπη» χαρακτήρισε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο ιδρυτής του Κόμματος της Αριστεράς (PG) στη Γαλλία Ζαν Λικ Μελανσόν.

«Είναι μια νέα σελίδα για την Ευρώπη», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Μετώπου της Αριστεράς στη Γαλλία Ζαν Λικ Μελανσόν. «Ίσως έχουμε την ευκαιρία να ανοικοδομήσουμε την Ευρώπη, η οποία έχει γίνει η ομοσπονδιακή Ευρώπη των φιλελευθέρων», υπογράμμισε ο Μελανσόν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Financial Times: «Η νίκη της ελληνικής Αριστεράς νέα πρόκληση για την Ευρωζώνη»



Με τίτλο «Η νίκη της ελληνικής Αριστεράς νέα πρόκληση για την Ευρωζώνη» και φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα κυκλοφορεί για το πρωτοσέλιδο των Finacial Times.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναλύει τη ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές, καθώς και πώς μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για παρόμοια κόμματα στην Ευρώπη.

«Ευρω-τρόμος, θρίαμβος του Τσίπρα» ο προκλητικός τίτλος της Γερμανικής Bild



Η γερμανική Bild αναφέρει ότι η μετατόπιση προς τα Αριστερά θα μπορούσε να σημάνει μια ριζική πολιτική αλλαγή πορείας στην Ευρώπη, να σηματοδοτήσει μία κρίση μεγάλου μεγέθους και να έχει δραματική επίδραση σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να βάλει τέλος στο σχέδιο λιτότητας και καλεί για την ελάφρυνση του χρέους.

Guardian: Η νίκη ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ευρώπη



Για μια νίκη κομβικής σημασίας για την Ελλάδα που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ευρώπη κάνει λόγο σε εκτενές άρθρο της η Guardian. «Η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα ιστορικό «όχι» των Ελλήνων απέναντι στις πολιτικές λιτότητας», τονίζει το βρετανικό δημοσίευμα, προσθέτοντας πως οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποτέλεσαν το σημείο εκείνο «όπου η υπομονή των Ελλήνων, ειδικά όσων ανήκουν στη μεσαία τάξη, εξαντλήθηκε».

«Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έναν εκπληκτικό εκλογικό θρίαμβο. Είναι εξαιρετικά σπάνιο στην μεταπολεμική Ευρώπη να αναδυθεί ένα νέο κόμμα που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να εξελιχθεί από μικρή παράταξη σε δύναμη διακυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάφερε αυτό. Και τώρα το ζήτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι για την Ευρώπη και το κατά πόσο το κυβερνών κόμμα θα καταφέρει να φτάσει σε μια νέα συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας.

Τα τρία τέταρτα των Ελλήνων εξακολουθούν να θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, οπότε το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει τώρα να βρει έναν τρόπο να μείνουν όλες οι πλευρές ικανοποιημένες –συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να υπάρξει ταυτόχρονα μια ανακούφιση του ελληνικού χρέους, χωρίς να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις» συνοψίζει το άρθρο του Guardian.

Independent (Βρετανία): Σε τροχία σύγκρουσης Ελλάδα και ΕΕ μετά την εκλογική νίκη της Αριστεράς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου