PYLOS NEWS MESSINIA

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην παναγιοσκέπαστη Μεσσηνία.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου.  Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ιερότητα του προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη μεσιτεία της προς τον Σωτήρα Χριστό.
Παράλληλα, τόνισε τις ευεργεσίες της στο ανθρώπινο γένος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Μεγαλόχαρη δεν εγκατέλειψε ποτέ τον άνθρωπο στο διάβα των αιώνων.
 
Τέλος, εξήρε το έργο και τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ευχόμενος η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι πάντα στο πλευρό του. Ο Πύλιος Πρωθυπουργός δεν παρέστη στον εορτασμό λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας. Το παρόν, όμως, έδωσε η σύζυγός του Γεωργία Σαμαρά.
Στον εορτασμό παρέστησαν επίσης τοπικοί φορείς με επικεφαλής τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.
 
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου