PYLOS NEWS MESSINIA

“Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επανεκκίνηση των εργασιών σε περιφερειακό Καλαμάτας και Λεύκτρο-Σπάρτη”

petrakos30Ο Βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Θα­νά­σης Πε­τρά­κος συ­ναν­τή­θη­κε σή­με­ρα με τον Υ­πουρ­γό Υ­πο­δο­μών, Με­τα­φο­ρών & Δι­κτύ­ων, Μι­χά­λη Χρυ­σο­χο­ϊ­δη, ο ο­ποί­ος ε­πι­σκέ­φτη­κε το έρ­γο της με­γά­λης το­ξω­τής γέ­φυ­ρας στην Τσα­κώ­να για να ε­νη­με­ρω­θεί για την πο­ρεί­α των ερ­γα­σι­ών.
Ο κ. Πε­τρά­κος με­τά την ε­νη­μέ­ρω­ση α­πό υ­πη­ρε­σια­κούς πα­ρά­γον­τες του Υ­πουρ­γεί­ου και τους ε­πι­βλέ­πον­τες του έρ­γου και τις  δη­λώ­σεις του  κ. Υ­πουρ­γού τό­νι­σε :
«Ελ­πί­ζω να τη­ρη­θεί το χρο­νο­δι­ά­γραμ­μα και ε­πι­τέ­λους στο 13ο χρό­νο την κα­θί­ζη­ση να ο­λο­κλη­ρω­θεί ο δρό­μος και να μην χρεια­στεί να πε­ρι­μέ­νου­με και 14ο χρό­νο.
Ο­φεί­λει ε­πι­τέ­λους η δι­και­ο­σύ­νη να κι­νη­θεί πιο γρή­γο­ρα ώ­στε η μη­νυ­τή­ρια α­να­φο­ρά να προ­χω­ρή­σει και να πλη­ρώ­σουν αυ­τοί που ευ­θύ­νον­ται για το γε­γο­νός ό­τι ο ελ­λη­νι­κός λα­ός πλη­ρώ­νει δυ­ο φο­ρές το έρ­γο, οι πο­λί­τες τα­λαι­πω­ρούν­ται για 15 σχε­δόν χρό­νια και έ­να έρ­γο που ξε­κί­νη­σε το 1991 ελ­πί­ζου­με να δο­θεί στην κυ­κλο­φο­ρί­α τον Ι­α­νουά­ριο του 2015».
Στη συ­ζή­τη­ση που εί­χε στη  συ­νέ­χεια ο Βου­λευ­τής του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ με τον κ. Υ­πουρ­γό του έ­θε­σε ξα­νά τα θέ­μα­τα που του εί­χε θέ­σει και ό­ταν εί­χε ε­πι­σκε­φτεί το Υ­πουρ­γεί­ο Υ­πο­δο­μών, Με­τα­φο­ρών & Δι­κτύ­ων μα­ζί με την κ. Ου­ζου­νί­δου και τα ο­ποί­α εί­ναι:
Να προ­χω­ρή­σουν οι δι­α­δι­κα­σί­ες ώ­στε να ε­πα­νεκ­κι­νή­σουν οι ερ­γα­σί­ες του πε­ρι­φε­ρεια­κού της Κα­λα­μά­τας και το τμή­μα Λεύ­κτρο-Σπάρ­τη.
Να ε­πι­τα­χυν­θούν οι ο­ρι­στι­κές με­λέ­τες για να δη­μο­πρα­τη­θεί το Κα­λό Νε­ρό-Τσα­κώ­να μέ­σα στο 2014.
Να ξε­κι­νή­σει η λει­τουρ­γί­α του προ­α­στια­κού σι­δη­ρό­δρο­μου ά­με­σα το Σε­πτέμ­βρη τα δρο­μο­λό­για Κα­λα­μά­τα-Μεσ­σή­νη και Κα­λα­μά­τα-Τ.Ε.Ι. Κα­λα­μά­τας και τον Ο­κτώ­βρη ο­λό­κλη­ρος ο προ­α­στια­κός Κα­λα­μά­τα-Δι­α­βο­λί­τσι-Κυ­πα­ρισ­σί­α.
Έ­θε­σε το θέ­μα ό­τι υ­πάρ­χει με­γά­λη κα­θυ­στέ­ρη­ση και πρέ­πει να λυ­θεί ά­με­σα η ε­πα­να­πρόσ­λη­ψη των 49 μη­χα­νι­κών και πι­λό­των της Υ­ΠΑ, οι ο­ποί­οι ή­ταν ε­πι­φορ­τι­σμέ­νοι και με την ε­πι­θε­ώ­ρη­ση της α­σφά­λειας πτή­σε­ων.
Ο Υ­πουρ­γός για τα δυ­ο πρώ­τα θέ­μα­τα δε­σμεύ­τη­κε ό­τι θα τη­ρη­θούν τα χρο­νο­δι­α­γράμ­μα­τα. Για τον προ­α­στια­κό δή­λω­σε ό­τι θα υ­πάρ­ξει συ­νεν­νό­η­ση με το Βου­λευ­τή στις αρ­χές της ε­πό­με­νης ε­βδο­μά­δας ώ­στε ά­με­σα να υ­πάρ­ξει συ­νάν­τη­ση και συ­νάν­τη­ση με τους Δη­μάρ­χους και τον πρό­ε­δρο του Ο­ΣΕ και να κα­θο­ρι­στεί το χρο­νο­δι­ά­γραμ­μα της ε­πα­να­λει­τουρ­γί­ας του προ­α­στια­κού. Τέ­λος για τους μη­χα­νι­κούς και πι­λό­τους της Υ­ΠΑ που εί­ναι σε δι­α­θε­σι­μό­τη­τα δε­σμεύ­τη­κε στο Βου­λευ­τή ό­τι τις ε­πό­με­νες η­μέ­ρες θα προ­χω­ρή­σει η άρ­ση της δι­α­θε­σι­μό­τη­τας των μη­χα­νι­κών και με­τά των πι­λό­των δι­ό­τι το θέ­μα ε­ξαρ­τά­ται και α­πό τον Υ­πουρ­γό Δι­οι­κη­τι­κής Με­ταρ­ρύθ­μι­σης & Η­λε­κτρο­νι­κής Δι­α­κυ­βέρ­νη­σης.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου