PYLOS NEWS MESSINIA

Επιστολή Στ. Αναστασόπουλου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταγραφή των ζημιών

fotiaΟ Δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης Στά­θης Α­να­στα­σό­που­λος, με α­φορ­μή την πρό­σφα­τη με­γά­λη πυρ­κα­γιά που ε­ξα­πλώ­θη­κε στις Το­πι­κές Κοι­νό­τη­τες Ζερ­μπί­σι­ων, Αρ­χαί­ας Μεσ­σή­νης (Πε­τρά­λω­να), Αρ­σι­νό­ης, Λάμ­παι­νας, Βα­λύ­ρας, α­πέ­στει­λε ε­πι­στο­λή στον Υ­πουρ­γό Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων Γε­ώρ­γιο Κα­ρα­σμά­νη την ο­ποί­α κοι­νο­ποι­εί και στον πρό­ε­δρο του ΕΛ­ΓΑ Βα­σί­λη Έ­ξαρ­χο, και α­να­φέ­ρει ό­τι: «Στην πε­ρι­ο­χή κά­η­καν συ­νο­λι­κά πε­ρί­που 3500 στρέμ­μα­τα α­γρο­το­δα­σι­κής έ­κτα­σης, α­πό τα ο­ποί­α τα 700 πε­ρί­που στρέμ­μα­τα α­φο­ρούν καλ­λι­έρ­γεια ε­λαι­ο­ποι­ή­σι­μης και βρώ­σι­μης ε­λιάς και τα 200 πε­ρί­που στρέμ­μα­τα α­φο­ρούν συ­κο­καλ­λι­έρ­γεια. Οι κα­τα­στρο­φές στο ζω­ι­κό κε­φά­λαι­ο, ε­στι­ά­ζον­ται σε κα­τα­στρο­φές με­λισ­σο­σμη­νών. Ε­πί­σης, ση­μει­ω­θή­καν κα­τα­στρο­φές και στο πά­γιο κε­φά­λαι­ο, κυ­ρί­ως σε στα­βλι­κές εγ­κα­τα­στά­σεις και α­πο­θή­κες.»
Τέ­λος, ο κ. Α­να­στα­σό­που­λος ζη­τά, την ά­με­ση ε­νερ­γο­ποί­η­ση των αρ­μό­δι­ων υ­πη­ρε­σι­ών για την κα­τα­γρα­φή των ζη­μι­ών, ώ­στε οι πλη­γέν­τες πα­ρα­γω­γοί να α­πο­ζη­μι­ω­θούν ά­με­σα.

Α­κο­λου­θεί η ε­πι­στο­λή του κ. Α­να­στα­σό­που­λου:
«Σας γνω­ρί­ζου­με ό­τι την 25η Αυ­γού­στου 2014 προ­κλή­θη­κε κα­τα­στρο­φι­κή πυρ­κα­γιά στην ευ­ρύ­τε­ρη πε­ρι­ο­χή που πε­ρι­λαμ­βά­νει τις το­πι­κές κοι­νό­τη­τες του Δή­μου Μεσ­σή­νης Ζερ­μπί­σια, Αρ­χαί­α Μεσ­σή­νη (Πε­τρά­λω­να), Αρ­σι­νό­η, Λάμ­παι­να, Βα­λύ­ρα και οι­κι­σμούς αυ­τών και η ο­ποί­α έ­χει ή­δη κα­τα­στρέ­ψει με­γά­λη α­γρο­το­δα­σι­κή έ­κτα­ση, έ­χει πλή­ξει υ­πο­δο­μές και έ­χει α­πει­λή­σει οι­κι­σμούς.
Στην ως ά­νω πε­ρι­ο­χή κά­η­καν συ­νο­λι­κά πε­ρί­που 3500 στρέμ­μα­τα α­γρο­το­δα­σι­κής έ­κτα­σης, α­πό τα ο­ποί­α τα 700 πε­ρί­που στρέμ­μα­τα α­φο­ρούν καλ­λι­έρ­γεια ε­λαι­ο­ποι­ή­σι­μης και βρώ­σι­μης ε­λιάς και τα 200 πε­ρί­που στρέμ­μα­τα α­φο­ρούν συ­κο­καλ­λι­έρ­γεια. Οι κα­τα­στρο­φές στο ζω­ι­κό κε­φά­λαι­ο, ε­στι­ά­ζον­ται σε κα­τα­στρο­φές με­λισ­σο­σμη­νών.
Ε­πί­σης, ση­μει­ω­θή­καν κα­τα­στρο­φές και στο πά­γιο κε­φά­λαι­ο, κυ­ρί­ως σε στα­βλι­κές εγ­κα­τα­στά­σεις και α­πο­θή­κες.
Για ό­λους τους α­νω­τέ­ρω λό­γους, αι­τού­μα­στε την ά­με­ση ε­νερ­γο­ποί­η­ση των αρ­μό­δι­ων υ­πη­ρε­σι­ών για την κα­τα­γρα­φή των ζη­μι­ών, ώ­στε οι πλη­γέν­τες πα­ρα­γω­γοί να α­πο­ζη­μι­ω­θούν ά­με­σα. Να το­νι­στεί ό­τι ο Δή­μος Μεσ­σή­νης εί­ναι κα­τε­ξο­χήν α­γρο­τι­κός Δή­μος και ει­δι­κό­τε­ρα στις πε­ρι­ο­χές που ε­πλή­γη­σαν, το α­γρο­τι­κό και ζω­ι­κό κε­φά­λαι­ο α­πο­τε­λούν το μο­να­δι­κό οι­κο­νο­μι­κό πα­ρά­γον­τα της πε­ρι­ο­χής.  Συ­νε­πώς με­τά το σο­βα­ρό πλήγ­μα που έ­χει υ­πο­στεί η πε­ρι­ο­χή μας εί­ναι πε­ρισ­σό­τε­ρο α­πό α­ναγ­καί­α για τη βι­ω­σι­μό­τη­τα των κα­τοί­κων μας, να λά­βουν ά­με­σα α­πο­ζη­μί­ω­ση για την κα­τα­στρο­φή στην πα­ρα­γω­γή τους.
Ευ­χα­ρι­στού­με εκ των προ­τέ­ρων για την κα­τα­νό­η­ση της κρι­σι­μό­τη­τας της κα­τά­στα­σης και τη συ­νερ­γα­σί­α σας.»
Α­μέ­σως με­τά α­φού ο­λο­κλη­ρω­θεί η πλή­ρης κα­τα­γρα­φή των κα­τα­στρο­φών που υ­πέ­στη­σαν οι υ­πο­δο­μές της πε­ρι­ο­χής , θα α­πο­στα­λεί σχε­τι­κό υ­πό­μνη­μα στον Υ­πουρ­γό Ε­σω­τε­ρι­κών προ­κει­μέ­νου να εγ­κρι­θεί χρη­μα­το­δό­τη­ση για την πλή­ρη α­πο­κα­τά­στα­σή τους.
Ε­πί­σης ο Δή­μαρ­χος κ. Α­να­στα­σό­που­λος α­πέ­στει­λε ε­πι­στο­λή στον Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πε­λο­πον­νή­σου κ. Πέ­τρο Τα­τού­λη και στο Γε­νι­κό Γραμ­μα­τέ­α Α­πο­κεν­τρω­μέ­νης Δι­οί­κη­σης Πε­λο­πον­νή­σου κ. Δι­δα­σκά­λου Γε­ώρ­γιο στην ο­ποί­α ζη­τά να κυ­ρη­χθεί ο Δή­μος Μεσ­σή­νης σε κα­τά­στα­ση έ­κτα­κτης α­νάγ­κης . Α­να­λυ­τι­κά, ζη­τεί­ται η κή­ρυ­ξη έ­κτα­κτης α­νάγ­κης για τις το­πι­κές κοι­νό­τη­τες Αρ­χαί­ας Μεσ­σή­νης, (Πε­τρα­λώ­νων), Ζερ­μπι­σί­ων, Αρ­σι­νό­ης, Λάμ­παι­νας,  Βα­λύ­ρας και οι­κι­σμών αυ­τών.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου