PYLOS NEWS MESSINIA

Θ. Πετράκος: «Η κυβέρνηση αδιαφορεί για του πατατοπαραγωγούς της Μεσσηνίας.»

petrakos patatesΜε αφορμή την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου για τους πατατοπαραγωγούς της Μεσσηνίας, ο κ. Πετράκος δήλωσε τα εξής:
«Οι απαντήσεις τις κυβέρνησης στην υπ αριθμ 7916 (30/4/2014) μόνο προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Από την μια το Υπουργείο Οικονομικών απαξιεί να δώσει απάντηση. Από την άλλη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν δίνει απάντηση στα καίρια ερωτήματα με ποιο τρόπο θα παρέμβει ώστε να μειωθεί το κόστος καλλιέργειας της πατάτας, ούτε δεσμεύεται πως θα ενισχύσει τους πατατοπαργαγωγούς ώστε να μην καταστραφούν. Τέλος το Υπουργείο Ανάπτυξης δηλώνει αναρμόδιο να απαντήσει.
Δυστυχώς η προκλητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους πατατοπαραγωγούς έρχεται να συμπληρώσει την εχθρική στάση της κυβέρνησης προς του αγρότες του οποίους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση,  στην οριστική εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και στην παράδοση του πρωτογενή τομέα στα μεγάλα επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα.»
Ακολουθεί η απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης:
patates2patates3

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου