PYLOS NEWS MESSINIA

Π. Τατούλης: «Αγροτική οικονομία χωρίς υγιείς συνεταιρισμούς δεν νοείται»

sukikiΚρί­σι­μο πα­ρά­γον­τα α­νά­πτυ­ξης της α­γρο­τι­κής οι­κο­νο­μί­ας χα­ρα­κτή­ρι­σε ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πε­λο­πον­νή­σου Πέ­τρος Τα­τού­λης τις α­γρο­τι­κές συ­νε­ται­ρι­στι­κές ε­νώ­σεις κα­τά την ση­με­ρι­νή ε­πί­σκε­ψή του στην Έ­νω­ση Α­γρο­τι­κών Συ­νε­ται­ρι­σμών Μεσ­ση­νί­ας και τη ΣΥΚΙΚΗ, συ­νο­δευ­ό­με­νος α­πό τον Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Μεσ­ση­νί­ας και υ­πο­ψή­φιο Πε­ρι­φε­ρεια­κό Σύμ­βου­λο Ι­ω­άν­νη Αρ­γυ­ρά­κη, τη Θε­μα­τι­κή Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Α­νά­πτυ­ξης, Έρ­γων και Ε­νη­μέ­ρω­σης και υ­πο­ψή­φια Πε­ρι­φε­ρεια­κή Σύμ­βου­λο κα Κων­σταν­τί­να Νι­κο­λά­κου και τους υ­πο­ψη­φί­ους πε­ρι­φε­ρεια­κούς συμ­βού­λους Η­λί­α Γε­ωρ­γί­κο, Άγ­γε­λο Χρο­νά, Σταύ­ρο Ξη­ρό­για­ννη, Αν­τω­νί­α Μπού­ζα, Α­πό­στο­λο Γκού­να και Θε­ο­χά­ρη Ρέκ­κα.
sukiki1Ο κ. Τα­τού­λης στη συ­νάν­τη­σή του με τον Πρό­ε­δρο της ΣΥΚΙΚΗΣ Πα­να­γι­ώ­τη Πα­πα­γε­ωρ­γί­ου και το Δ.Σ. α­να­φέρ­θη­κε στο νέ­ο νό­μο για ον ε­ξορ­θο­λο­γι­σμό των συ­νε­ται­ρι­σμών, «ο ο­ποί­ος κι­νεί­ται σε θε­τι­κή κα­τεύ­θυν­ση, χρει­ά­ζε­ται ω­στό­σο να ε­νι­σχυ­θούν οι ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κές δρα­στη­ρι­ό­τη­τες των ε­νώ­σε­ων ώ­στε να α­πο­κτή­σου­με δυ­να­μι­κή α­γρο­τι­κή οι­κο­νο­μί­α».
«Ό­λοι μα­ζί πρέ­πει να συ­σπει­ρώ­σου­με τις δυ­νά­μεις μας για να α­να­δεί­ξου­με το ση­μαν­τι­κό προ­ϊ­όν της Μεσ­ση­νί­ας που συν­δέ­ε­ται άρ­ρη­κτα με την πα­ρά­δο­σή και την κουλ­τού­ρα μας» συμ­πλή­ρω­σε ο Πέ­τρος Τα­τού­λης και τό­νι­σε την α­νάγ­κη το Υ­πουρ­γεί­ο Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων να α­πο­δε­σμεύ­σει τους υ­γι­είς συ­νε­ται­ρι­σμούς και να τους δώ­σει με­γα­λύ­τε­ρη ευ­ε­λι­ξί­α λει­τουρ­γί­ας μέ­σα στο σύγ­χρο­νο αν­τα­γω­νι­στι­κό πε­ρι­βάλ­λον».
Ο Πρό­ε­δρος της ΣΥΚΙΚΗΣ κ. Πα­πα­γε­ωρ­γί­ου α­να­φέρ­θη­κε στην προ­σπά­θεια της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου και του κ. Τα­τού­λη προ­σω­πι­κά για την ε­ξω­στρέ­φεια των Πε­λο­πον­νη­σια­κών προ­ϊ­όν­των, ό­πως με τη συμ­με­το­χή στις με­γα­λύ­τε­ρες δι­ε­θνείς εκ­θέ­σεις προ­ϊ­όν­των Anuga και Sial, και ζή­τη­σε την  ε­νί­σχυ­ση των προ­γραμ­μά­των συ­κο­καλ­λι­έρ­γειας, αλ­λά και τη συ­νερ­γα­σί­α με την Πε­ρι­φέ­ρεια για έ­να πι­λο­τι­κό πρό­γραμ­μα με στό­χο τη βελ­τί­ω­ση της ποι­ό­τη­τας και της πο­σό­τη­τας των σύ­κων σε αρ­χι­κή έ­κτα­ση 2-3000 στρέμ­μα­τα.
Στην ΕΑΣ Μεσ­ση­νί­ας ο κ. Τα­τού­λης πρό­τει­νε στον Πρό­ε­δρο Κων­σταν­τί­νο Κα­τσού­λη και το ΔΣ να κα­ταρ­τι­στεί έ­να σχέ­διο α­νά­δει­ξης και προ­βο­λής των Μεσ­ση­νια­κών προ­ϊ­όν­των, με ε­πί­κεν­τρο την ε­λιά Κα­λα­μών και το Μεσ­ση­νια­κό ε­λαι­ό­λα­δο, το ο­ποί­ο θα χρη­μα­το­δο­τη­θεί α­πό το συγ­χρη­μα­το­δο­τού­με­νο πρό­γραμ­μα της Ε.Ε. για και­νο­το­μί­α και έ­ξυ­πνη ε­ξει­δί­κευ­ση. Στην προ­σπά­θεια αυ­τή η Πε­ρι­φέ­ρεια θα εί­ναι α­ρω­γός και θα συν­δρά­μει με κά­θε δυ­να­τό τρό­πο.
Ο κ. Κα­τσού­λης α­πό την πλευ­ρά του α­να­φέρ­θη­κε στη με­γά­λη προ­σπά­θεια που κα­τα­βάλ­λει η Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου για την α­νά­πτυ­ξη της α­γρο­τι­κής οι­κο­νο­μί­ας, στο ε­πί­πε­δο των υ­πο­δο­μών, της ε­ξω­στρέ­φειας και της προ­ώ­θη­σης των προ­ϊ­όν­των, αλ­λά και στη δι­α­σύν­δε­σή τους με το του­ρι­στι­κό προ­ϊ­όν.
Ο κ. Τα­τού­λης και στις δύ­ο συ­ναν­τή­σεις ε­νη­μέ­ρω­σε τους συ­νε­ται­ρι­σμούς για δύ­ο ση­μαν­τι­κά ερ­γα­λεί­α α­νά­πτυ­ξης της το­πι­κής οι­κο­νο­μί­ας, την Α­γρο­δι­α­τρο­φι­κή Σύμ­πρα­ξη και το Η­λε­κτρο­νι­κό Δη­μο­πρα­τή­ριο Πε­λο­πον­νή­σου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου