PYLOS NEWS MESSINIA

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αναλαμβάνει την εφαρμογή εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών για την «Μεσογειακή Διατροφή»

mesogiaki diatrofiΤο Ε­πι­με­λη­τή­ριο Μεσ­ση­νί­ας στο πλαί­σιο του έρ­γου «ΜΕ­ΣΟ­ΓΕΙΑ­ΚΗ ΔΙ­Α­ΤΡΟ­ΦΗ» (M­ed D­i­et – M­e­d­i­t­e­r­r­a­n­e­an D­i­et a­nd P­r­o­m­o­t­i­onof T­r­a­d­i­t­i­o­n­al F­o­o­d­s­t­u­ff), α­να­λαμ­βά­νει την ε­φαρ­μο­γή εκ­παι­δευ­τι­κών πρω­το­βου­λι­ών με θέ­μα την δι­α­τρο­φι­κή ε­πι­μόρ­φω­ση σε σχο­λεί­α, μα­θή­μα­τα κα­τάρ­τι­σης για εκ­παι­δευ­τι­κούς και δι­ευ­θυν­τές σχο­λεί­ων και δι­δα­κτι­κές δρά­σεις για μα­θη­τές, που στο­χεύ­ουν στην προ­ώ­θη­ση του «Κοι­νού Με­σο­γεια­κού Συ­στή­μα­τος Γνώ­σης της Με­σο­γεια­κής Δι­α­τρο­φής».
Η πρώ­τη φά­ση υ­λο­ποί­η­σης της πι­λο­τι­κής δρά­σης 4.2. πε­ρι­λαμ­βά­νει μια εκ­παι­δευ­τι­κή ε­πι­μορ­φω­τι­κή η­με­ρί­δα κα­τάρ­τι­σης για δι­ευ­θυν­τές και κα­θη­γη­τές 17 συ­νο­λι­κά σχο­λεί­ων Α/θμιας και Β/θμιας Εκ­παί­δευ­σης, α­πό ει­δι­κούς εκ­παι­δευ­τές, σχε­τι­κά με τις με­θο­δο­λο­γί­ες και τα ερ­γα­λεί­α για την προ­ώ­θη­ση και ε­νί­σχυ­ση της ευ­αι­σθη­το­ποί­η­σης των παι­δι­ών και των νέ­ων σε ζη­τή­μα­τα που α­φο­ρούν την Με­σο­γεια­κή Δι­α­τρο­φή.Η εκ­παι­δευ­τι­κή η­με­ρί­δα κα­τάρ­τι­σης, διά­ρκειας 8 ω­ρών, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το Σάβ­βα­το 1η Φε­βρου­α­ρί­ου 2014 σε αί­θου­σα εκ­δη­λώ­σε­ων των ι­δι­ό­κτη­των εγ­κα­τα­στά­σε­ων του Ι.Ι.Ε.Κ. Ο­ΡΙ­ΖΩΝ (Εκ­παι­δευ­τή­ρια ΜΠΟΥ­ΓΑ, Α­κο­βί­τι­κα Κα­λα­μά­τας), ε­νώ πα­ράλ­λη­λα στον ί­διο χώ­ρο θα λει­τουρ­γή­σει έκ­θε­ση με “το­πι­κά πα­ρα­δο­σια­κά προ­ϊ­όν­τα” και θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν δρά­σεις γευ­σι­γνω­σί­ας Με­σο­γεια­κής Δι­α­τρο­φής, ώ­στε οι συμ­με­τέ­χον­τες να α­πο­κτή­σουν σχε­τι­κή εμ­πει­ρί­α με στό­χο την α­νά­λη­ψη πα­ρό­μοι­ων δρά­σε­ων στη συ­νέ­χεια μα­ζί με τους μα­θη­τές τους.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου