PYLOS NEWS MESSINIA

Στους δρόμους οι αγρότες της Πελοποννήσου

agrotes5Ο­μά­δα α­γρο­τών, κυ­ρί­ως α­πό τη Λα­κω­νί­α, τη Μεσ­ση­νί­α και την πε­ρι­ο­χή των Δο­λια­νών, με α­γρο­τι­κά και ε­πι­βα­τι­κά αυ­το­κί­νη­τα, βρί­σκον­ται α­πό τις 15.00 στα δι­ό­δια Νε­στά­νης, δι­α­μαρ­τυ­ρό­με­νοι, κυ­ρί­ως, για τις νέ­ες φο­ρο­λο­γι­κές ρυθ­μί­σεις, ζη­τών­τας να α­πο­συρ­θούν.Οι α­γρο­το­κτη­νο­τρό­φοι, οι ο­ποί­οι δεν ξε­περ­νούν τους 100, υ­πο­γράμ­μι­σαν ό­τι δεν έ­χουν και δεν αν­τέ­χουν να πλη­ρώ­σουν άλ­λο, πρό­σθε­σαν ό­τι «η φο­ρο­λό­γη­ση α­πό το πρώ­το ευ­ρώ στο­χεύ­ει στην ε­ξα­θλί­ω­ση του μι­κρο­με­σαί­ου α­γρό­τη» και χα­ρα­κτή­ρι­σαν τη ση­με­ρι­νή κι­νη­το­ποί­η­ση «α­κτι­βι­στι­κή».
Αρ­χι­κά, οι α­γρό­τες έ­μει­ναν στην ά­κρη του αυ­το­κι­νη­το­δρό­μου, ε­νώ στη συ­νέ­χεια σή­κω­σαν τις μπά­ρες των δι­ο­δί­ων και άρ­χι­σαν να μοι­ρά­ζουν ε­νη­με­ρω­τι­κό υ­λι­κό.
Στο πλευ­ρό τους βρί­σκον­ται οι τρεις βου­λευ­τές του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ στην Πε­λο­πόν­νη­σο, Κώ­στας Ζα­χα­ριάς, Θα­νά­σης Πε­τρά­κος και Δη­μή­τρης Κο­δέ­λας, εκ­φρά­ζον­τας την συμ­πα­ρά­στα­σή τους στα «δί­και­α», ό­πως τα χα­ρα­κτη­ρί­ζουν, αι­τή­μα­τα των α­γρο­τών.Ο κ. Πε­τρά­κος, σε δη­λώ­σεις του στο Α­ΠΕ-ΜΠΕ, ση­μεί­ω­σε ό­τι «οι α­γρό­τες της Πε­λο­πον­νή­σου ξε­κί­νη­σαν σή­με­ρα τις κι­νη­το­ποι­ή­σεις και αύ­ριο τη σκυ­τά­λη παίρ­νουν οι Θεσ­σα­λοί και οι α­γρό­τες της Μα­κε­δο­νί­ας, ε­νό­ψει της A­G­R­O­T­I­CA». «Τα τε­λευ­ταί­α μέ­τρα φο­ρο­λό­γη­σης των α­γρο­τών στα χω­ρά­φια και στα μαν­τριά και τη φο­ρο­λό­γη­ση α­πό το πρώ­το ευ­ρώ, δεν μπο­ρούν να τα αν­τέ­ξουν οι α­γρό­τες. Εί­μα­στε ε­δώ μα­ζί τους και ζη­τά­με α­πό την κυ­βέρ­νη­ση να πά­ρει πί­σω τα φο­ρομ­πη­χτι­κά μέ­τρα, για­τί θα α­πο­τε­λέ­σουν τα­φό­πλα­κα για την ελ­λη­νι­κή α­γρο­τιά» πρό­σθε­σε.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου