PYLOS NEWS MESSINIA

«Εξωπραγματικές οι αντικειμενικές αξίες στο Δ. Δ. Χώρας του Δήμου Πύλου Νέστορος »

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣΕ­ξω­πραγ­μα­τι­κές χα­ρα­κτη­ρί­ζει ο βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Θα­νά­σης Πε­τρά­κος τις αν­τι­κει­με­νι­κές α­ξί­ες στην Χώ­ρα του Δή­μου Πύ­λου Νέ­στο­ρος, σε ε­ρώ­τη­ση που κα­τέ­θε­σε στην Βου­λή, προς τον Υ­πουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών.Συγ­κε­κρι­μέ­να, στην ε­ρώ­τη­σή του ο κ. Πε­τρά­κος το­νί­ζει τα ε­ξής:
«Ε­ξω­πραγ­μα­τι­κές εί­ναι οι αν­τι­κει­με­νι­κές α­ξί­ες, που ι­σχύ­ουν για τον προσ­δι­ο­ρι­σμό της φο­ρο­λο­γη­τέ­ας α­ξί­ας των α­κι­νή­των στον ΔΔ Χώ­ρας του Δή­μου Πύ­λου- Νέ­στο­ρος.Οι αν­τι­κει­με­νι­κές α­ξί­ες αυ­τές στα α­κί­νη­τα ε­πη­ρε­ά­ζουν σο­βα­ρό­τα­τα και την ε­ξέ­λι­ξη της πε­ρι­ο­χής ΔΔ Χώ­ρας του Δή­μου Πύ­λου Νέ­στο­ρος, κα­θώς σε πε­ρί­πτω­ση ε­πέ­κτα­σης του σχε­δί­ου πό­λης οι δη­μό­τες θα πρέ­πει να συ­νει­σφέ­ρουν σε γη και χρή­μα με αν­τι­κει­με­νι­κές τι­μές οι ο­ποί­ες εί­ναι ε­ξω­πραγ­μα­τι­κά υ­ψη­λές. Γε­γο­νός που πε­ρισ­σό­τε­ροι α­πό 670 κά­τοι­κοι του Δ.Δ. Χώ­ρας με υ­πό­μνη­μα που έ­χουν κα­τα­θέ­σει ζη­τούν να α­να­κλη­θεί ά­με­σα η ε­πέ­κτα­ση του σχε­δί­ου πό­λης.
Κα­τό­πιν των α­νω­τέ­ρω ε­ρω­τά­ται ο αρ­μό­διος Υ­πουρ­γός:
Προ­τί­θε­ται το Υ­πουρ­γεί­ο να μει­ώ­σει τις ε­ξω­πραγ­μα­τι­κά υ­ψη­λές αν­τι­κει­με­νι­κές α­ξί­ες στο Δ.Δ. Χώ­ρας του Δή­μου Πύ­λου Νέ­στο­ρος και να τις προ­σαρ­μό­σει στα ση­με­ρι­νά δε­δο­μέ­να;
Για­τί στο ΔΔ Χώ­ρας με την εγ­κύ­κλιο που εί­χε στα­λεί, ι­δι­ο­κτη­σί­ες ε­κτός σχε­δί­ου πό­λη­ς φο­ρο­λο­γή­θη­κα­ν  σαν να εί­ναι εν­τός σχε­δί­ου; Προ­τί­θε­ται το Υ­πουρ­γεί­ο να α­πο­κα­τα­στή­σει την α­δι­κί­α αυ­τή και να ε­πι­στρέ­ψει στους δη­μό­τες ΔΔ Χώ­ρας τα ε­πι­πλέ­ον χρή­μα­τα που ει­σέ­πρα­ξε;
Για­τί στο ΔΔ Χώ­ρα­ς  να υ­πάρ­χουν τό­σο υ­ψη­λές και ε­κτός ση­με­ρι­νής πραγ­μα­τι­κό­τη­τας αν­τι­κει­με­νι­κές α­ξί­ε­ς  που θα συμ­πα­ρα­σύ­ρουν τις αν­τι­κει­με­νι­κές α­ξί­ες της προς ε­πέ­κτα­ση πε­ρι­ο­χής (που προ­βλέ­πε­ται α­πό το ΓΠΣ)­  προ­κα­λών­τας την έν­το­νη αν­τί­δρα­ση των ι­δι­ο­κτη­τών που έ­χουν οι­κό­πε­δα ε­κτός σχε­δί­ου πό­λης και με την έν­τα­ξη σε αυ­τό θα κλη­θούν να πλη­ρώ­σουν την ει­σφο­ρά σε χρή­μα με ε­ξω­πραγ­μα­τι­κές αν­τι­κει­με­νι­κές α­ξί­ες.»
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου