PYLOS NEWS MESSINIA

ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τους λόγους που οδήγησαν στην αποχώρησή του από την έκτακτη προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη ΜΠΕ της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων εξηγεί με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Νίκος Πατσαρίνος. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «δε δεχτήκαμε να συνεδριάσουμε με τα ΜΑΤ στις πόρτες και τον αποκλεισμό του κόσμου από τη συζήτηση. Βρεθήκαμε μπροστά στην πρωτάκουστη και πρωτόγνωρη εμπειρία να είναι το κτήριο περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ), όπου η είσοδος να γίνεται με την υπόδειξη ανθρώπων της Περιφέρειας. Για τους θιγόμενους και ευαίσθητους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να παρευρεθούν στη συνεδρίαση, απαγορευόταν η είσοδος». Προσθέτει δε, ότι ζητήθηκε συνεδρίαση χωρίς αστυνομικές δυνάμεις, με την παρουσία των κατοίκων, αλλά δεν εγκρίθηκε η πρόταση. Αναφέρει, επίσης, ότι η διαβούλευση επί της ΜΠΕ συνεχίζεται μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου, μιλά για επιλεκτική και λειψή ενημέρωση των περιφερειακών συμβούλων και σημειώνει: «Δυστυχώς, η Περιφερειακή Αρχή προτίμησε τον περιορισμένο διάλογο παρουσία των ΜΑΤ και όχι τον ανοικτό και πλήρη διάλογο με τους δημότες που θίγονται και ενδιαφέρονται.
Έχει όλη την ευθύνη για την ένταση που όχι τυχαία δημιούργησε σε αυτή τη συνεδρίαση». Ακολούθως, επιτίθεται στον κ. Τατούλη λέγοντας: «Φοβόμαστε ότι παρέλαβε τις “χειροβομβίδες” του κ. Σαμαρά και άρχισε στα δύσκολα να τις “ρίχνει” στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε αυτούς που συμφωνούν με την ομάδα του κ. Τατούλη. Κρίμα, γιατί με τις επιλογές τους μας γύρισαν πίσω σε μαύρες εποχές περιορισμού της ενημέρωσης και της έκφρασης. Για εμάς είναι καθοριστικά στοιχεία του θεσμού η διαφάνεια, η δημοκρατία, η συμμετοχή και η έκφραση της κοινωνίας». Καταλήγει, δε, αναφέροντας πως θα καταθέσει γραπτά τις θέσεις του συνδυασμού.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου