PYLOS NEWS MESSINIA

Δημοσκοπήσεις: Μόλις 0,6% – 0,8% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ – Εμφανής η έλλειψη εμπιστοσύνης για την επόμενη μέρα

dimoskopisiΔύ­ο δη­μο­σκο­πή­σεις που δη­μο­σι­εύ­ον­ται στο ΠΡΩ­ΤΟ ΘΕ­ΜΑ και στο Ε­ΘΝΟΣ φέ­ρουν το κόμ­μα της Α­ξι­ω­μα­τι­κής Αν­τι­πο­λί­τευ­σης να προ­η­γεί­ται με μό­λις 0,6% η μί­α και με 0,8% η άλ­λη. Ό­σο και αν δεν εί­ναι λί­γοι ε­κεί­νοι που πι­στεύ­ουν ό­τι γε­νι­κά οι δη­μο­σκο­πή­σεις εί­ναι …πει­ραγ­μέ­νες, με τα ό­σα έ­γι­ναν και γί­νον­ται στη χώ­ρα, θα πε­ρί­με­νε κα­νείς η δι­α­φο­ρές να εί­ναι κα­τά πο­λύ με­γα­λύ­τε­ρες. Του­λά­χι­στον σε αυ­τή τη φά­ση. Το γε­γο­νός ό­τι δεν εί­ναι, δεί­χνει α­πλά ό­τι ε­νώ ο κό­σμος “συ­χτι­ρί­ζει” μεν την κυ­βέρ­νη­ση, μπρο­στά στην κάλ­πη σκέ­φτε­ται την ε­πό­με­νη μέ­ρα και …δεν το ρί­χνει δαγ­κω­τό στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, ε­νώ θα το ή­θε­λε! Η έλ­λει­ψη εμ­πι­στο­σύ­νης στο κόμ­μα της Α­ξι­ω­μα­τι­κής Αν­τι­πο­λί­τευ­σης ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙ­ΡΙ­ΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙ­ΚΟ­ΝΟ­ΜΙ­ΚΩΝ ΘΕ­ΜΑ­ΤΩΝ και κυ­ρί­ως για το χρέ­ος, εί­ναι ΕΜ­ΦΑ­ΝΕ­ΣΤΑ­ΤΗ. Και στο θέ­μα “τι θα γί­νει με τους δα­νει­στές την ε­πό­με­νη των ε­κλο­γών και πως αυ­τοί θα αν­τι­δρά­σουν”, οι Έλ­λη­νες εί­ναι κυ­ρι­ο­λε­κτι­κά “κολ­λη­μέ­νοι” Ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ δεν έ­δω­σε μέ­χρις στιγ­μής του­λά­χι­στον α­ξι­ό­πι­στη α­πάν­τη­ση σε αυ­τό και ό­σο δεν δί­νει, δύ­σκο­λα θα πά­ρει γε­ρή πρω­τιά.
ΟΙ ΔΗ­ΜΟ­ΣΚΟ­ΠΗ­ΣΕΙΣ
Στη δη­μο­σκό­πη­ση της A­l­co που δη­μο­σι­εύ­ει το Πρώ­το Θέ­μα, η δι­α­φο­ρά εί­ναι στο 0,6% με τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ να συγ­κεν­τρώ­νει πο­σο­στό 22,2% έ­ναν­τι 21,6% της ΝΔ. Τρί­το κόμ­μα εί­ναι η Χρυ­σή Αυ­γή με 7,7% και έ­πον­ται το ΠΑ­ΣΟΚ με 4,7%, το ΚΚΕ με 4,6%, οι Α­νε­ξάρ­τη­τοι Έλ­λη­νες με 4,3% και η ΔΗ­ΜΑΡ με 3,2%.
Ό­σον α­φο­ρά το χρό­νο δι­ε­ξα­γω­γής των ε­πό­με­νων βου­λευ­τι­κών ε­κλο­γών, το 45% των ε­ρω­τη­θέν­των θε­ω­ρεί πως θα πρέ­πει να γί­νουν στο τέ­λος της τε­τρα­ε­τί­ας, το 37% μα­ζί με τις ευ­ρω­ε­κλο­γές και το 16% με την ε­κλο­γή Προ­έ­δρου της Δη­μο­κρα­τί­ας.
Το 33% θε­ω­ρεί πιο α­ξι­ό­πι­στο ως πρω­θυ­πουρ­γό τον Αν­τώ­νη Σα­μα­ρά έ­ναν­τι 27% που θε­ω­ρεί κα­ταλ­λη­λό­τε­ρο τον Α­λέ­ξη Τσί­πρα, ε­νώ το 57% πι­στεύ­ει πως ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ δεν έ­χει το κα­τάλ­λη­λο ε­πι­τε­λεί­ο στε­λε­χών για να υ­λο­ποι­ή­σει το πρό­γραμ­μά του. Το 67% μά­λι­στα δη­λώ­νει πως δεν πι­στεύ­ει πως ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ θα τη­ρή­σει τις υ­πο­σχέ­σεις του, σε πε­ρί­πτω­ση που γί­νει κυ­βέρ­νη­ση.
Στην έ­ρευ­να της M­e­t­r­on A­n­a­l­y­s­is που δη­μο­σι­εύ­ει το Έ­θνος της Κυ­ρια­κής, στην πρό­θε­ση ψή­φου ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ προ­η­γεί­ται με 0,8% συγ­κεν­τρώ­νον­τας 20,5% έ­ναν­τι 19,7% της ΝΔ. Α­κο­λου­θεί η ΧΑ με 6,9%, το ΠΑ­ΣΟΚ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι Α­ΝΕΛ με 3,2% και η ΔΗ­ΜΑΡ με 2,5%.
Η α­δι­ευ­κρί­νι­στη ψή­φος φτά­νει στο 32,7%.Ο Αν­τώ­νης Σα­μα­ράς θε­ω­ρεί­ται α­πό το 31% ως κα­ταλ­λη­λό­τε­ρος για πρω­θυ­πουρ­γός, έ­ναν­τι 16% που ε­πι­λέ­γει τον Α­λέ­ξη Τσί­πρα, ε­νώ το 52% ε­κτι­μά πως ό­ταν γί­νουν ε­κλο­γές ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ θα εί­ναι νι­κη­τής εί­τε με μι­κρή, εί­τε με με­γά­λη δι­α­φο­ρά.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου