PYLOS NEWS MESSINIA

Η Μεθώνη αγκάλιασε τους πρόσφυγες, 23 παιδιά ανάμεσά τους

«Φθάσαμε στην Ιταλία», ανήγγειλε ο καπετάνιος της θαλαμηγού στους περίπου 110 επιβάτες, προχθές το βράδυ. Ικανοποίηση επικράτησε μεταξύ των επιβατών, οι οποίοι για περίπου τέσσερις μέρες θαλασσοδέρνονταν, ξεκινώντας από τις ακτές της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία. Μόνο που η θαλαμηγός δεν είχε φτάσει στην Ιταλία, αλλά στον όρμο της Μεθώνης και μέσα στις καμπίνες της δεν φιλοξενούσε τουρίστες, αλλά Σύρους και Αφγανούς πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και 23 παιδιά, από ολίγων μηνών μέχρι 15 χρόνων, που πληρώνοντας 4.000 ευρώ το άτομο αναζητούσαν την ελευθερία και μια καλύτερη ζωή. Ο καπετάνιος του σκάφους, αφού έριξε άγκυρα, βγήκε στη στεριά και εξαφανίστηκε, κρατώντας μαζί του τα κλειδιά εκκίνησης των μηχανών.
Χθες το μεσημέρι σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε τη θαλαμηγό, εντόπισε τους εγκαταλειμμένους πρόσφυγες και ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς τους στη στεριά.Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος αποφάσισε προσωρινά να τους στεγάσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης, το οποίο βρίσκεται στην παραλία, ενώ κουβέρτες προσέφεραν η Πολεμική Αεροπορία και ο Ερυθρός Σταυρός. Συγκινητική ήταν η προσφορά των κατοίκων της Μεθώνης, που με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Τ. Καρβέλα, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δ. Ψαλλίδα και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γ. Ρούσσο, διέθεσαν γάλα, τρόφιμα και γλυκίσματα, καθώς και παιχνίδια στα παιδιά. Τρεις από τους μετανάστες συνελήφθηκαν ως ύποπτοι δουλέμποροι και οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Πύλου όπου και ανακρίνονται.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου