PYLOS NEWS MESSINIA

Μεγάλη επιτυχία για το Άρτος- Οίνος- Έλαιον



Η μαζική συμμετοχή του κόσμου, που παρακολούθησε και χειροκρότησε με την καρδιά του την αναπαράσταση αγροτικών εργασιών οι οποίες έχουν εκλείψει και διαδικασιών επεξεργασίας των αγροτικών προϊόντων, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις, χαρακτήρισε τη 2η Έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2013», που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας.
Το δε κοινό χειροκρότησε με την καρδιά του όσους μετέσχον, διότι αναγνώρισε την επιθυμία εκατοντάδων εθελοντών να διατηρηθούν και επιδειχθούν η παράδοση και ο λαϊκός μας πολιτισμός. Οι εθελοντές εκφράσθηκαν μέσω των πολιτιστικών και τοπικών συλλόγων που έλαβαν μέρος στην Έκθεση και έδωσαν στους νεότερους τη δυνατότητα να μάθουν και στους παλιότερους να θυμηθούν πώς ζούσαν οι Έλληνες μέχρι πριν μερικές δεκαετίες.
kosmos kosmos 1
Υπήρξαν, επίσης, και μεμονωμένοι εθελοντές κι όλοι τους, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, προσέφεραν τον καλύτερό τους εαυτό, δημιουργώντας μια πραγματική λαϊκή γιορτή, μέσα από την οποία ξεπρόβαλλε ο πολιτισμός του λαού μας, ζυμωμένος με τα τρία δυναμάρια της Μεσογειακής Δίαιτας, τον Άρτον, τον Οίνον και το Έλαιον.
Η δε Καλαμάτα και η Μεσσηνία μπορούν να καυχώνται ότι όχι απλώς παράγουν ποιοτικά αγροδιοτροφικά προϊόντα βασισμένα σε αυτούς τους πυλώνες της διατροφής μας, αλλά τα έχουν επενδύσει με πολιτιστικό ένδυμα αξεπέραστο. Κι αυτό το πολιτιστικό ένδυμα είναι άρρηκτα, βιωματικά συνδεδεμένο με τα προϊόντα αυτά, αλλιώς δε θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή τέτοιας ποιότητας και τόσο μεγάλου αριθμού πολιτιστικών εκδηλώσεων, με ελάχιστα χρήματα και προετοιμασία, διότι απλώς οι εθελοντές των συλλόγων από όλη τη Μεσσηνία επέδειξαν στο κοινό τα βιώματα, την ίδια τη ζωή τους.
Επίσης, όσοι επισκέφθηκαν το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ποιοτικά μεσσηνιακά αγροδιατροφικά προϊόντα, τα οποία οι παραγωγοί και μεταποιητές τους εξέθεσαν.
ΑΡΤΟΣ ΧΘΕΣ
Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή της μεγάλης Αγροτικής Εκθέσεως «Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2013» του Δήμου Καλαμάτας, οι βραδιές της οποίας με τα αφιερώματα στον Οίνον και το Έλαιον εξελίχθηκαν σε λαϊκές γιορτές, με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων Καλαματιανών και επισκεπτών.
Η χθεσινή βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Άρτον και ξεκίνησε με την αναπαράσταση του οργώματος και της σποράς και, στη συνέχεια, (αφού προηγήθηκε ο θερισμός) με τη φόρτωση των δεματιών σιταριού στα ζώα, που τα μετέφεραν στο αλώνι, όπου έγινε το αλώνισμα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου