PYLOS NEWS MESSINIA

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας στην Πύλο

Ο Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας Έ­ρευ­νας και Τε­χνο­λο­γί­ας Βα­σί­λης Μάγ­κλα­ρης, ε­πι­σκέ­φτη­κε την Πύ­λο και συγ­κε­κρι­μέ­να το Πα­λαι­ό Γυ­μνά­σιο Πύ­λου ό­που στε­γά­ζε­ται το Πεί­ρα­μα Νέ­στωρ του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗ­ΜΟ­ΚΡΙ­ΤΟΣ. Η ε­πί­σκε­ψη του Γε­νι­κού Γραμ­μα­τέ­α εν­τάσ­σε­ται στα πλαί­σια συ­ναν­τή­σε­ων με φο­ρείς κα­τά τό­πους, ό­που πραγ­μα­το­ποι­ούν­ται ση­μαν­τι­κά πει­ρά­μα­τα, στο­χεύ­ον­τας στην α­νά­πτυ­ξη συ­νερ­γει­ών και τις δυ­να­τό­τη­τες σύ­ζευ­ξης ε­πι­στή­μης και το­πι­κής κοι­νω­νί­ας. Στη συ­νάν­τη­ση με τον Γε­νι­κό Γραμ­μα­τέ­α συμ­με­τεί­χαν ο Πρό­ε­δρος του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗ­ΜΟ­ΚΡΙ­ΤΟΣ Νί­κος Κα­νελ­λό­που­λος, ο Πρό­ε­δρος του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Κώ­στας Συ­νο­λά­κης και ο Δή­μαρ­χος Πύ­λου-Νέ­στο­ρος Δη­μή­τρης Κα­φαν­τά­ρης. Η συ­ζή­τη­ση ε­πι­κεν­τρώ­θη­κε στην πο­ρεί­α του πει­ρά­μα­τος που δι­ε­ξά­γε­ται ή­δη και τις δυ­να­τό­τη­τες α­νά­πτυ­ξής του. Προς την κα­τεύ­θυν­ση αυ­τή συ­νο­μο­λο­γή­θη­κε η κοι­νή πρό­θε­ση των ε­ρευ­νη­τι­κών κέν­τρων να ε­νι­σχύ­σουν τη με­τα­ξύ τους συ­νερ­γα­σί­α αλ­λά και να α­να­πτύ­ξουν προ­γράμ­μα­τα τα ο­ποί­α θα έ­χουν ά­με­ση συ­νά­φεια με την το­πι­κή κοι­νω­νί­α. Συγ­κε­κρι­μέ­να, προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται η κα­τα­σκευ­ή συ­σκευ­ής ε­λέγ­χου και ποι­ό­τη­τας ε­λαι­ο­λά­δου σε πραγ­μα­τι­κό χρό­νο.
Ο Δή­μαρ­χος Πύ­λου-Νέ­στο­ρος, τό­νι­σε ό­τι εί­ναι ι­δι­αί­τε­ρα ση­μαν­τι­κό η το­πι­κή κοι­νω­νί­α να γί­νει κοι­νω­νός και να κα­τα­νο­ή­σει τη ση­μα­σί­α των ε­ρευ­νη­τι­κών προ­γραμ­μά­των. «Η ε­πι­στη­μο­νι­κή κοι­νό­τη­τα θα πρέ­πει να προ­σεγ­γί­σει τους κα­τοί­κους και να τους με­του­σι­ώ­σει με α­πλό τρό­πο τα ο­φέ­λη που προ­κύ­πτουν α­πό τη δι­ε­νέρ­γεια τέ­τοι­ων πει­ρα­μά­των, αλ­λά και να συμ­βάλ­λει ώ­θη­ση της το­πι­κής οι­κο­νο­μί­ας». Ε­πί­σης, πρό­θε­ση της δη­μο­τι­κής αρ­χής ό­πως αυ­τή έ­χει εκ­φρα­στεί μέ­σω του Δη­μάρ­χου και των Δη­μο­τι­κών Συμ­βού­λων εί­ναι η ε­νί­σχυ­ση πε­ραι­τέ­ρω ε­ρευ­νη­τι­κών προ­γραμ­μά­των, ό­πως αυ­τό που ή­δη υ­λο­ποι­εί­ται μέ­σω της λει­τουρ­γί­ας του δι­ε­θνούς ε­ρευ­νη­τι­κού προ­γράμ­μα­τος N.E.O, συ­νερ­γα­σί­α α­νά­με­σα στο Πα­νε­πι­στή­μιο της Στοκ­χόλ­μης, την Α­κα­δη­μί­α Α­θη­νών και το C­o­s­ta N­a­v­a­r­i­no και με­λε­τά τις κλι­μα­τι­κές αλ­λα­γές στη Με­σό­γει­ο αλ­λά και α­πό τις έ­ρευ­νες που δι­ε­ξά­γει το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. στο βυ­θό της θά­λασ­σας, ώ­στε ο Δή­μος Πύ­λου –Νέ­στο­ρος να κα­τα­στεί δι­ε­θνές κέν­τρο ε­πι­στη­μο­νι­κών ε­ρευ­νών. Ο Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας ε­πε­σή­μα­νε ό­τι στό­χος εί­ναι οι συ­νέρ­γει­ες οι ο­ποί­ες θα προ­κύ­ψουν μα­κρο­χρό­νια και θα έ­χουν την έγ­κρι­ση των το­πι­κών κοι­νω­νι­ών, αλ­λά και θα αν­τα­να­κλούν στην α­νά­πτυ­ξης της το­πι­κή οι­κο­νο­μί­ας. Αυ­τός άλ­λω­στε εί­ναι και ο σκο­πός των ε­πι­σκέ­ψε­ων που πραγ­μα­το­ποι­εί. Οι πα­ρευ­ρι­σκό­με­νοι κα­τέ­λη­ξαν στο κοι­νό συμ­πέ­ρα­σμα ό­τι ά­με­σος στό­χος εί­ναι η σύν­δε­ση με τον πα­ρα­γω­γι­κό το­μέ­α σε πολ­λα­πλά ε­πί­πε­δα, το ο­ποί­ο θα ε­πι­τευ­χθεί μέ­σω της δια­ρκούς και συνεχούς συνεργασίας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου