PYLOS NEWS MESSINIA

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το κράτος «μπαρμπέρης» δεν κρατιέται… Αναδρομικό αλλά και εντελώς αιφνιδιαστικό «κούρεμα», επιβλήθηκε στους ιδιοκτήτες ταξί που έχουν αναλάβει, ύστερα από διαγωνισμό, τη μεταφορά των μαθητών με ειδικές ανάγκες. Σε «αντίποινα» σταματάει από την 1η Απρίλη αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο μεταφορικό έργο…
Σύμφωνα με όσα είπαν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ταξί, που το πρωί πήγαν στο Διοικητήριο προκειμένου να ενημερωθούν και να ζητήσουν εξηγήσεις από την Περιφερειακή Ενότητα, τους ανακοινώθηκε ότι θα γίνει αναδρομικό «κούρεμα» κατά 10% στα χρήματα που τους οφείλονται και αφορούν την περίοδο από το Μάρτιο του 2012 μέχρι σήμερα. Εξέφρασαν την εντονότατη διαμαρτυρία τους γι’ αυτή την περικοπή. Ο εκπρόσωπός τους, Βασίλης Καπιτσίνης, ανέφερε ότι οι μεταφορείς έχουν κόψει τιμολόγια, έχουν πληρώσει ΦΠΑ και θα κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις με βάσει τις τιμές της σύμβασης, έρχεται ωστόσο ετσιθελικά το κράτος και κάνει περικοπή 10%. Τόνισε ότι ο ίδιος για να αναλάβει το μεταφορικό έργο που του έχει ανατεθεί προσέφερε έκπτωση ύψους 58% και τώρα με το πρόσθετο «κούρεμα» δεν είναι πλέον σε θέση ώστε να καλύψει ούτε τα έξοδα των καυσίμων. Ως εκ τούτου, υπογράμμισε, ο ίδιος αλλά και οι περίπου 45 συνάδελφοί του που έχουν αναλάβει άλλες μεταφορές μαθητών με ειδικές ανάγκες είναι αναγκασμένοι να διακόψουν από την 1η Απριλίου αυτό το μεταφορικό έργο. Επίσης σχολίασε ότι οι απαντήσεις που πήραν για το θέμα τους από την Περιφερειακή Ενότητα δεν τους άφησαν ικανοποιημένους, γιατί ήταν ασαφείς. Σημειώνεται πάντως ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση για την περικοπή.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου