PYLOS NEWS MESSINIA

Έλληνες πολιτικοί με παχυλές...καταθέσεις στην Ελβετία

Στη Βουλή έφτασαν οι καταγγελίες ελβετού πολιτικού στην εκπομπή Έρευνα του Παύλου Τσίμα περί ελλήνων πολιτικών με καταθέσεις στην Ελβετία....από τους βουλευτές της ΝΔ, Γ. Γιακουμάτο και Κ. Τζαβάρα.
Οι δύο βουλευτές έκαναν αναφορά προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ενώ κατέθεσαν και ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, καθώς – όπως αναφέρουν – υπάρχει μείζον θέμα διαφάνειας.
Η υπόθεση ξεκίνησε από την συνέντευξη του ελληνικής καταγωγής ελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη, ο οποίος μίλησε για ολιγωρία των ελληνικών αρχών στην φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία, επειδή – μεταξύ άλλων – και πολιτικοί από την Ελλάδα διαθέτουν τέτοιους λογαριασμούς.
Συγκεκριμένα στην εκπομπή αποκαλύφθηκε – από το υπουργείο Οικονομικών της Ελβετίας – ότι οι ελβετικές αρχές έχουν προτείνει από το 2005 μία φορολογική συμφωνία αλλά «οι ελληνικές κυβερνήσεις κωφεύουν».
Υπερθεματίζοντας ο κ. Ζησιάδης δήλωσε ότι «πολλοί βουλευτές και των δύο κομμάτων έχουν πάρα πολλά χρήματα στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί οι λογαριασμοί».
Η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ
Η ερώτηση τώρα των κ. κ. Γιακουμάτου και Τζαβάρα αναφέρει: «Επειδή από την δημόσια δήλωση του Ελβετού Βουλευτή κ. Ιωσήφ Ζησιάδη προκύπτει με σαφήνεια ότι από το έτος 2005 οι αρμόδιες Ελβετικές αρχές έχουν προτείνει στην Ελληνική Κυβέρνηση σύναψη φορολογικής σύμβασης για την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία. Όμως, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση από ελληνικής πλευράς.
Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας των Ελληνικών Κυβερνήσεων προφανώς είναι η απώλεια σημαντικών φορολογικών εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο.
Παράλληλα δεν πρέπει να αποκλείεται και η αξιοποίηση μιας τέτοιας σύμβασης για τον έλεγχο της διαφάνειας και για την πάταξη της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Αναφέρει, μάλιστα, στην ως άνω δημόσια δήλωσή του ο κ. Ζησιάδης ύπαρξη μεγάλων καταθέσεων σε Ελβετικές Τράπεζες από Έλληνες Βουλευτές.
Ενόψει όλων αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κος Υπουργός Οικονομικών:
1. Υπάρχει πράγματι μια τέτοια πρόταση από την Ελβετή Υπουργό Οικονομικών από το έτος 2005;
2. Υπάρχει μέχρι σήμερα ανταπόκριση από ελληνικής πλευράς και ποιο περιεχόμενο είχε;
3. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να διαπιστωθεί και να καταλογιστεί σε κάθε υπεύθυνο η ζημιά που έχει προκύψει από το Ελληνικό Δημόσιο μέχρι σήμερα εξαιτίας της ολιγωρίας των Ελληνικών Κυβερνήσεων να αξιοποιήσουν την ελβετική πρόταση και να φορολογήσουν τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία;
4. Ποια μέτρα έχει ή προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Οικονομικών για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος;
5. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να εξακριβώσετε την αλήθεια της δήλωσης του κ. Ζησιάδη για ύπαρξη μεγάλων καταθέσεων Ελλήνων Βουλευτών στην Ελβετία;»
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου