PYLOS NEWS MESSINIA

Συντονισμός για πυρκαγιές και καλοκαιρινή περίοδο

Μετά από πρόσκληση του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. του Δήμου με θέμα «Συντονισμός Αντιπυρικής Περιόδου 2011».Ο δήμαρχος, αφού ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει τόσο για τον έλεγχο και την αποκατάσταση των βλαβών των πυροσβεστικών κρουνών όσο και για τον καθαρισμό των επαρχιακών οδών, τόνισε τη μεγάλη σημασία της ευαισθητοποίησης όλων για την πρόληψη των πυρκαγιών, καθώς και της ενημέρωσης των κατοίκων. Κι αυτό, γιατί οι τελευταίοι με την εθελοντική συμμετοχή τους μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ενδεχόμενου πυρκαγιάς, αλλά και στην περίπτωση κατάστασης ανάγκης.
Αμέσως μετά πήρε το λόγο η προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πύλου κα Διονυσοπούλου, η οποία ενημέρωσε για τις ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχετικά με τα πυροφυλάκια για τη θερινή περίοδο. Ωστόσο, αποτύπωσε και τις ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε οχήματα όσο και σε προσωπικό και εξήγησε την αναγκαιότητα της καταγραφής των οχημάτων των κατοίκων, καθώς και των εθελοντών που θα παράσχουν τη βοήθειά τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Ο δήμαρχος από πλευράς του συμφώνησε απόλυτα και επεσήμανε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος όλων των κατοίκων, γιατί αυτοί είναι και οι πρώτοι που θα πληγούν σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Στη συνέχεια, μίλησε ο κ. Αγγελόπουλος, μέλος του Σ.Τ.Ο. και δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος παρουσίασε ένα σχέδιο δράσης για πυρκαγιές το οποίο ήταν σε ισχύ στον τέως Δήμο Νέστορος. Κατόπιν τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους για την παροχή βοήθειας σε κατάσταση ανάγκης, αλλά και για την πρόληψη του κινδύνου φωτιάς.
Το απόγευμα ο κ. Καφαντάρης συναντήθηκε με τους επαγγελματίες της Πύλου, με θέμα το συντονισμό ενεργειών για την καλοκαιρινή περίοδο, στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων που πρόκειται να πραγματοποιήσει με όλους τους επαγγελματίες ανά περιοχή.
Ο κ. Καφαντάρης τόνισε πόσο σπουδαίος τουριστικός προορισμός έχει γίνει η Πύλος σε διεθνές επίπεδο, συμπληρώνοντας ότι η ανάπτυξη απαιτεί και δουλειά από όλους. Αφού άκουσε τους προβληματισμούς των επαγγελματιών σχετικά με τη θερινή περίοδο, τόνισε ότι είναι υποχρέωση της νέας Δημοτικής Αρχής να αναδείξει το χαρακτήρα του παραδοσιακού οικισμού της Πύλου, σχολιάζοντας ότι χρειάζεται τη σύμπνοια όλων.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου