PYLOS NEWS MESSINIA

Κατά το 62% των ερωτηθέντων για το Μνημόνιο

Κατά του Μνημονίου τάχθηκε το 62% των ερωτηθέντων που έλαβαν μέρος σε έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν απόψε το βράδυ, σε ειδική εκπομπή, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την υπογραφή του μνημονίου, αλλά και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και στο ερώτημα αν είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου, το 62% τάχθηκε κατά, το 15% υπέρ, το 19% υποστήριξε πως ούτε ωφέλησε αλλά ούτε και έβλαψε, ενώ το 3% δεν εξέφρασε άποψη.
Αντίστοιχα, στο ερώτημα πως αξιολογούν το μνημόνιο, το 62% υποστήριξε πως έβλαψε, το 13% πως ωφέλησε, το 18% πως ούτε ωφέλησε αλλά ούτε και έβλαψε, το 1% πως κάπου ωφέλησε ή κάπου έβλαψε, ενώ δεν πήρε θέση το 5%.
Σε ότι αφορά την αναγκαιότητα του μνημονίου, το 69% θεωρεί πως το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, έναντι 24% που θεωρεί πως είναι. Τα αντίστοιχα ποσοστά σε ανάλογη έρευνα του Απριλίου ήταν στο 62% (όχι μονόδρομος) και 30% (μονόδρομος).
Το 33% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι οι πολιτικοί, το 21% οι ελληνικές κυβερνήσεις, το 13% η κακοδιαχείριση, το 13% η διαφθορά και ένα 11% όλοι οι Έλληνες.
Το σενάριο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, βλέπει πιθανό το 64% των ερωτηθέντων με το 32% να θεωρεί κάτι τέτοιο όχι πιθανό. Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Φεβρουάριο του 2010 ήταν στο 38% (πιθανή χρεοκοπία) και 59% (όχι χρεοκοπία) αντίστοιχα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου