PYLOS NEWS MESSINIA

Λουκέτο σε 6 Εφορίες της Μεσσηνίας

Φορολογικό «Καλλικράτη» και στη Μεσσηνία, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις των Εφοριών του νομού και δημιουργία μίας σούπερ ΔΟΥ στην Καλαμάτα, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία, συγχωνεύονται οι ΔΟΥ Καλαμάτας, Μελιγαλά, Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων, Μεσσήνης και Πύλου, σε μία με έδρα τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Το σχέδιο συνοδεύεται, επίσης, με την υποχρεωτική υποβολή όλων των δηλώσεων μέσω του TAXISnet, ηλεκτρονική πληρωμή των φόρων ακόμη και των παραβόλων και μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις Εφορίες στα ΚΕΠ.
Η αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012.
Με το νέο μοντέλο και τη λειτουργία του νέου TAXISnet, στόχος είναι οι ΔΟΥ να μην έχουν καθόλου συναλλαγές με πολίτες και οι εφοριακοί να ασχολούνται αποκλειστικά με το κυνήγι των φοροφυγάδων και των οφειλετών του Δημοσίου.
Όλοι οι υπάλληλοι των σημερινών ΔΟΥ που συγχωνεύονται ή απορροφώνται, θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ των πρωτευουσών των νομών. Το σύνολο των εργαζόμενων στη νέα υπηρεσία θα θεωρούνται εν δυνάμει ελεγκτές και θα επικεντρωθούν στη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, στην επεξεργασία των δηλώσεων και στις διασταυρώσεις στοιχείων, καθώς και στην εφαρμογή των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης εσόδων, στις περιπτώσεις των οφειλετών που δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τους φόρους.


Απο τη 'Φωνή' και το 'Θάρρος'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου