PYLOS NEWS MESSINIA

Στο ΕΣΠΑ με ελπίδες το Παραδείσια-Τσακώνα

Την ένταξη του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα στο ΕΣΠΑ πρότεινε το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας Δημήτρης Κουσελάς. Την εξέλιξη χαιρέτισε με δηλώσεις του και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουσελάς, η Ειδική Υπηρεσία Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας του υπουργείου Υποδομών ζητά από την Ε.Ε. την άμεση ένταξη του έργου Παραδείσια – Τσακώνα για το ποσό των 60 εκατ. ευρώ ως επιλέξιμη δαπάνη (50% Ε.Ε. + 50% εθνικοί πόροι) στο ΕΣΠΑ.
Επισημαίνεται ότι το έργο είναι ώριμο, μπορεί να παράξει άμεσα δαπάνες, δεν έχει ανοικτές απαλλοτριώσεις και δεν έχει χρηματοδοτηθεί από το Γ’ ΚΠΣ. Συγκεντρώνει, δηλαδή, όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Η απάντηση από τις Βρυξέλλες αναμένεται το επόμενο εικοσαήμερο.
Ο κ. Κουσελάς βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και τον υφυπουργό Ιωάννη Μαγκριώτη, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο εντός του 2011, ενώ δήλωσε: «Η εξέλιξη αυτή, στο βαθμό που θα καταλήξει θετικά, είναι πολύ σημαντική, γιατί θα δώσει ένα τέλος στην πολύχρονη εκκρεμότητα και θα δικαιώσει τους αγώνες και τις προσπάθειές μας για την προσπελασιμότητα και την ανάπτυξη της Μεσσηνίας».
Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μαλαπάνης τόνισε χθες ότι η πρόταση διασφαλίζει ότι το έργο θα τελειώσει μέσα στις προθεσμίες που έχουν εξαγγελθεί: «Πρυτάνευσε το γεγονός της ταχύτητας που εκτελείται το Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, το ότι υπήρχε ένα έργο ολοκληρωμένο πριν από το Παραδείσια – Τσακώνα και ένα που ολοκληρωνόταν γρήγορα μετά, και παρέμενε ένα κομμάτι στη μέση που θα δυσκόλευε την κυκλοφορία στο σύνολό της. Νομίζω ότι κατά παραχώρηση και βάσει της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, θα γίνει δεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση η επαναχρηματοδότηση του έργου, συνεκτιμημένου ότι η φυσική καταστροφή δεν ήταν ούτε μικρή ούτε προβλέψιμη. Άρα, φαίνεται ότι το έργο έχει μεγάλες ελπίδες για να γίνει αποδεκτή η πρόταση, πράγμα που σημαίνει ότι ολόκληρος ο οδικός άξονας θα είναι έτοιμος το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου