PYLOS NEWS MESSINIA

Ερώτηση σε Ρέππα για Παραδείσια - Τσακώνα

Αν θα εκταμιεύσει τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά και πότε προβλέπεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, ρωτά τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημ. Ρέππα ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλος, ο οποίος αναρωτιέται, επίσης, αν αυτό θα γίνει με τη μικρή παράκαμψη πριν από τους θερινούς τουριστικούς μήνες.
Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, «μετά την καταστροφή του οδικού τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, το 2003, από το 2004 και μετά εκπονήθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες για ανακατασκευή, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του έργου ύψους 114 εκατ. ευρώ, έγινε η δημοπράτηση, υπεγράφη η σύμβαση και άρχισαν οι εργασίες το 2006 με χρόνο παράδοσης το 2010. Ενώ τα πρώτα χρόνια προχωρούσαν οι εργασίες κανονικά, από τα μέσα του 2010 δεν εκταμιεύθηκαν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά, με αποτέλεσμα την επιβράδυνσή τους κι έτσι την αναβολή παράδοσης του έργου, αρχικά για το φθινόπωρο του 2010, μετά το Δεκέμβριο του 2010, με μια μικρή παράκαμψη πεντακοσίων μέτρων. Στις 7 Δεκεμβρίου 2010 κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που είχα καταθέσει, ο υφυπουργός κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωνε ότι θα καταβληθούν τα οφειλόμενα στην κατασκευάστρια εταιρεία και ότι εκτός από τη γέφυρα Τ4, η οποία θα δοθεί στις 28 Οκτωβρίου 2011, το υπόλοιπο τμήμα θα δοθεί τον Απρίλιο του 2011».
Ο κ. Λαμπρόπουλος επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες «τα χρήματα δεν έχουν καταβληθεί, οι εργασίες δεν προχωρούν και η παράδοση μετατίθεται ξανά από τον Απρίλιο χωρίς να γνωρίζουμε για πότε».
Τονίζει δε ότι και στην παλαιά εθνική οδό, από την οποία σήμερα διεξάγεται η κυκλοφορία, έχει σημειωθεί κατολίσθηση στη θέση Δερβένι και κινδυνεύει να αποκοπεί οδικά η Μεσσηνία από την Αθήνα μέσω Τρίπολης.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου