PYLOS NEWS MESSINIA

Χαμόγελα για την Περιφέρεια αλλά μέχρι πότε;

Σε καλό επίπεδο εκτιμά ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης πως είναι ο σχεδιασμός λειτουργίας της νέας αιρετής Περιφέρειας, επισημαίνοντας πως ό,τι έχει γίνει μέχρι στιγμής αποτελεί πρότυπο για τις υπόλοιπες. Ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε την Καλαμάτα την Πέμπτη, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον καθαγιασμό των υδάτων.
Για τις αλλαγές που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, τόνισε: «Θεωρώ ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν πρότυπο στην προσπάθεια που έκανε για να μπορέσει γρήγορα να αφομοιώσει το νέο θεσμό. Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό στάθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο σχεδιασμός μας αποδείχθηκε σωστός και θεωρώ ότι με πολλή δουλειά θα μπορέσουμε πάρα πολύ γρήγορα να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε».
Αντιπεριφερειάρχες
Αναφερόμενος ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης στην προσαρμογή στα νέα δεδομένα, σημείωσε ότι η κατάσταση συνεχώς εξομαλύνεται, ενώ παραδέχθηκε πως, έστω στην αρχή, μικροπροβλήματα θα υπάρχουν. «Είναι βαθιά και σημαντική η μεταβολή που γίνεται. Είναι μεγάλες οι αρμοδιότητες που φεύγουν από την παλιά Νομαρχία και πολλές οι κρατικές που πηγαίνουν στην αιρετή Περιφέρεια. Θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο, αλλά πιστεύω ότι όλα τα προβλήματα θα λύνονται άμεσα, με στόχο πάντα την εξυπηρέτηση του πολίτη», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά της, η θεματική αντιπεφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου επισήμανε: «Οι θέσεις των αντιπεριφερειαρχών, και όλων όσοι έχουν νέα θέση στη νέα αιρετή διοικητική αρχή, είναι θέσεις μεγάλης ευθύνης και σκληρής δουλειάς. Δεν είναι θέσεις εξουσίας. Από την πρώτη στιγμή δείξαμε ότι έχουμε μπει σε αυτή τη σκληρή δουλειά. Οφείλουμε όλοι να τιμήσουμε το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης με όλους τους Πελοποννησίους, έτσι ώστε να κάνουμε την Περιφέρειά μας πρότυπο ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τέτοια τοπική οικονομία, η οποία θα αποτελέσει πρότυπο για την έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου