PYLOS NEWS MESSINIA

Αδεια η...Νομαρχία Μεσσηνίας που γέμισε φαντάσματα

«Νεκρική» σιγή κυριαρχεί την πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου στο Διοικητήριο της Νομαρχίας, αφού η κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης άφησε πίσω της άδεια γραφεία και υπό κατάργηση Διευθύνσεις.
Στο όλο κλίμα φαίνεται πως έχουν «προσαρμοσθεί» και οι πολίτες, αφού ελάχιστοι προσέρχονται στο Διοικητήριο. Η μόνη υπηρεσία που παρουσιάζει κινητικότητα είναι η Διεύθυνση Πολεοδομίας, η οποία εξακολουθεί μεν να στεγάζεται στο Διοικητήριο, αλλά την ευθύνη της έχει πλέον ο Δήμος Καλαμάτας.
Ο πιο «ήσυχος»
Από τους πιο «ήσυχους» πια ορόφους του Διοικητηρίου είναι ο 4ος, όπου μέχρι το τέλος του έτους στεγάζονταν, εκτός από το γραφείο του νομάρχη, οι δύο αντινομάρχες, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο γενικός γραμματέας, οι γραμματείες των Επιτροπών και του Νομαρχιακού Συμβουλίου και το Γραφείο Τύπου.
Πλην του γραφείου του νομάρχη, που πλέον στεγάζει τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη, όλοι οι άλλοι χώροι έχουν αδειάσει. Το Γραφείο Τύπου καταργήθηκε, οι αντινομάρχες έφυγαν και μόνο ελάχιστοι υπάλληλοι έχουν απομείνει, περιμένοντας την εντολή τοποθέτησής τους σε άλλη υπηρεσία. Σύντομα θα σταματήσει και η λειτουργία της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, η οποία καταργείται.
Λουκέτο
«Μόνα» τους έχουν μείνει και τα γραφεία σε 5ο και 6ο όροφο. Εκεί αναμένεται να επιστρέψουν υπηρεσίες που τώρα πληρώνουν ενοίκιο. Ο μόνος «ζωντανός» όροφος του Διοικητηρίου είναι ο 3ος με την Πολεοδομία και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ ακολουθούν ο 2ος με τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και το ισόγειο με τη Διεύθυνση Υγείας. Σε ό,τι αφορά τον 1ο όροφο, και τυπικά πλέον έβαλε «λουκέτο» το Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών, το οποίο «μετά βαΐων και κλάδων» εγκαινιάσθηκε το 2001, ενώ συστάθηκε για να βοηθά τους νέους επενδυτές της Μεσσηνίας.
Ένα γραφείο που ποτέ δε λειτούργησε σωστά, αν και χρειάσθηκαν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να στηθεί. Στο αμέσως επόμενο διάστημα οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Τοπογραφικής θα συγχωνευθούν σε μία, όπως και οι Διευθύνσεις Εμπορίου, Τουρισμού και Ανάπτυξης και της Υγείας - Πρόνοιας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου