PYLOS NEWS MESSINIA

Εκλογές προεδρείου και πρώτος "καυγάς"

Η πρώτη συνεδρίαση του αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής για την εκλογή του προεδρείου, αλλά και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημήτρη Δράκου δέχθηκε την πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για διαπαραταξιακό προεδρείο, όπως και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Λάμπρος Μπούκλης, ενώ αρνήθηκαν να συμμετέχουν οι άλλες δύο ελάσσονες μειοψηφίες, του κ. Νίκου Γόντικα και του κ. Θανάση Πετράκου.
Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη από την περιφερειακή ενότητα Λακωνίας ο κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, αντιπρόεδρος από την παράταξη του κ. Δράκου και την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας ο κ. Άγγελος Κωτσιόπουλος, ενώ τη θέση του γραμματέα κατέλαβε ο κ. Λάμπρος Μπούκλης.
Τις υποψηφιότητες από τις άλλες παρατάξεις στήριξε η πλειοψηφία, χωρίς όμως να συμβεί αυτό και από την πλευρά των παρατάξεων στη μειοψηφία. Μάλιστα, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Τατούλης σχολίασε τη στάση αυτή, λέγοντας: «Η Δημοκρατία θέλει δύναμη και μεγαλοψυχία».
Προεδρείο
Της συνεδρίασης προήδρευσε ο πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Αλευράς, ο οποίος, αφού ευχήθηκε στο Σώμα, εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Παίρνοντας ο λόγο αμέσως μετά ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ευχήθηκε το 2011 να είναι ένας δημιουργικός χρόνος και να υλοποιηθεί ένα μεγάλο κομμάτι των συλλογικών προσδοκιών.
Πρότεινε για τη θέση του προέδρου τον κ. Γιώργο Πουλοκέφαλο, ζητώντας να υπάρξει συναινετικό προεδρείο.
Μικρή ένταση δημιουργήθηκε από την πρώτη αυτή συνεδρίαση, όταν οι κ.κ. Γόντικας και Δράκος διαμαρτυρήθηκαν διότι δεν τους δόθηκε ο λόγος αμέσως μετά τον κ. Τατούλη. Ο κ. Αλευράς εξήγησε ότι αυτό δεν προβλέπεται από τη διαδικασία και συνέχισε με την εκλογή του προέδρου.
Αμέσως μετά την εκλογή του κ. Πουλοκέφαλου, για την εκλογή αντιπροέδρου και γραμματέα δόθηκε ο λόγος στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων.
Από την πλευρά του, ο κ. Δράκος χαρακτήρισε λάθος ότι δε δόθηκε ο λόγος στους επικεφαλής, για να τονίσει ότι ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι, το ταξίδι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πελοποννήσου.
«Ένας νεόφυτος θεσμός, αλλά και φιλόδοξος, με τον οποίο καλούμαστε να ενσαρκώσουμε αυτό το όραμα για την περιφερειακή δημοκρατία και ανάπτυξη. Και πρέπει να καταθέσουμε τους καλύτερους εαυτούς μας, είναι απαίτηση όλων», κατέληξε ο κ. Δράκος, προτείνοντας για τη θέση του αντιπροέδρου τον κ. Κωτσιόπουλο.
Διαμαρτυρίες
«Δεν ξεκινήσαμε καλά», άρχισε την τοποθέτησή του ο κ. Γόντικας, αναφερόμενος στην άρνηση του κ. Αλευρά να του δοθεί ο λόγος, τονίζοντας πως κι αν ακόμα προβλέπεται κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνεται υπέρβαση για χάρη της δημοκρατίας.
Αρνήθηκε δε τη θέση του γραμματέα στο προεδρείο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς δε θα γίνουμε το κερασάκι της τούρτας της αντιλαϊκής πολιτικής».
Ο κ. Θανάσης Πετράκος στη συνέχεια, αφού μίλησε για ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου και της τρόικας, τόνισε ότι ο «Καλλικράτης» έχει ιδιαίτερα αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Αυτό που γίνεται με το προεδρείο υπερβαίνει και το αντιδημοκρατικό. Μόνο η πλειοψηφία ψηφίζει για την εκλογή του προέδρου. Αυτό τα λέει όλα. Σφάλμα του προεδρεύοντος να μη δώσει το λόγο στις παρατάξεις. Η δική μας παράταξη έχει καταθέσει προτάσεις στον περιφερειάρχη για διεύρυνση της δημοκρατίας». Καταλήγοντας, αρνήθηκε τη θέση του γραμματέα, διευκρινίζοντας ότι ως μοναδικό μέλος της παράταξής του στο συμβούλιο δεν έχει νόημα να ορισθεί.
Τέλος, ο κ. Λάμπρος Μπούκλης επισήμανε ότι τιμά τους θεσμούς και δέχτηκε να καταλάβει τη θέση του γραμματέα.
Οικονομική Επιτροπή
Ακολούθησαν οι εκλογές για την Οικονομική Επιτροπή, όπου εκλέχτηκαν οι εξής:
Τακτικά μέλη
Από την πλειοψηφία: Αλευράς Παναγιώτης (Μεσσηνία), Κονοπισόπουλος Μιλτιάδης (Αργολίδα), Ντάνος Θεόδωρος (Αρκαδία), Παπαγγελόπουλος Άγγελος (Κορινθία), Φλώρος Σπυρίδων (Λακωνία)
Από τη μειοψηφία: Βαλασόπουλος Παναγιώτης (Αρκαδία), Γόντικας Νικόλαος («επικεφαλής Αγωνιστικής Συσπείρωσης»), Φαρλέκας Παναγιώτης (Λακωνία).
Αναπληρωματικά μέλη
Από την πλειοψηφία: Μπαρούνης Νικόλαος (Μεσσηνία), Λαπαθιώτη Παναγιώτα (Αργολίδα), Λυτρίβης Νικόλαος (Αρκαδία), Πισιμίσης Αθανάσιος (Κορινθία), Στρατηγάκος Ηλίας (Λακωνία)
Από τη μειοψηφία: Μανδρώνης Κωνσταντίνος (Αρκαδία), Λέγγας Κωνσταντίνος (Κορινθία) Πετράκος Αθανάσιος (επικεφαλής «Αγωνιστικής Συνεργασίας»).
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου