PYLOS NEWS MESSINIA

Με ένταση η συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση του ελαιολάδου και της ελιάς, η μονιμοποίηση εργαζομένων της Ένωσης και οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της ΕΑΣ Δημήτρη Δράκου και Γιώργου Σκαλαίου, απερχόμενων νομάρχη Μεσσηνίας και δημάρχου Θουρίας αντίστοιχα, απασχόλησαν προχθές βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Μεσσηνίας, από το οποίο δεν έλειψαν οι εντάσεις.
Προσωπικό
Όσον αφορά στο θέμα της μονιμοποίησης προσωπικού, από τους 5 υπαλλήλους για τους οποίους έγινε συζήτηση, τελικά το Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μονιμοποιηθούν οι 4. Για τον πέμπτο εργαζόμενο δεν ελήφθη απόφαση, καθώς το θέμα του, όπως δήλωσε στο «Θ» ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χρήστος Παναγιωτόπουλος, αναβλήθηκε για να υπάρξει πιο πλήρης αντιμετώπισή του, επειδή ανέκυψαν ορισμένα ζητήματα σχετικά με τη θέση και το χρόνο πρόσληψής του (και οι 5 εργάζονται ήδη στην Ένωση).
Με αφορμή το θέμα των μονιμοποιήσεων, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Μιχάλης Αντωνόπουλος, μιλώντας χθες στο «Θ», άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις στην ΕΑΣ. Σημείωσε ότι θα έπρεπε να πραγματοποιούνται μετά από διαγωνισμό, ώστε η Ένωση να είναι σίγουρη ότι προσλαμβάνει τους καλύτερους. Αντί γι’ αυτό, όπως πρόσθεσε, «η ΕΑΣ προσλαμβάνει προσωπικό με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια. Μπορεί οι άνθρωποι που επιλέγει να είναι πράγματι αξιόλογοι, όμως, όταν κάνεις διαγωνισμό, έχεις ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία με αξιοκρατικά κριτήρια να επιλέξεις τον πιο αξιόλογο».
Για το θέμα αυτό, αλλά και γενικότερα όσα συνέβησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση, αναζητήσαμε χθες τηλεφωνικά και τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βασίλη Κοζομπόλη, με αφορμή και το γεγονός ότι ο ένας από τους 4 υπαλλήλους που αποφασίστηκε να μονιμοποιηθούν είναι στενό συγγενικό πρόσωπο του αντιπροέδρου της Ένωσης. Ωστόσο, δε στάθηκε δυνατό να έχουμε την άποψή του.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου