PYLOS NEWS MESSINIA

Έλεγχος ορκωτών λογιστών στην υγεία μας...

Ολοκληρώθηκε μόλις χθες ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση των οικονομικών του Νομικού Προσώπου δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια δεν είχαν ψηφιστεί ισολογισμοί και απολογισμοί.
Ως γνωστόν, το Νοσοκομείο Καλαμάτας περιλαμβάνεται μεταξύ των τριάντα (30) δημόσιων νοσοκομείων της χώρας των οποίων οι δαπάνες θα ελεγχθούν από την Τρόικα. Το εν λόγω, με 29 ακόμα από την υπόλοιπη Ελλάδα, τα 11 από τα οποία βρίσκονται στην Αττική, μετέχουν σε πρόγραμμα αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας.
Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να διαπιστωθεί η ανταπόκριση του κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος στις ανάγκες για περικοπές δαπανών, εν όψει της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Το υπουργείο Υγείας υλοποιεί το πρόγραμμα για να διαπιστώσει ποια ιδρύματα αποδίδουν τα μέγιστα και ποια καλύπτουν απλώς τα βασικά, προωθώντας περιστατικά σε μεγαλύτερα νοσοκομεία.
Τα στοιχεία που προκύπτουν καταγράφονται από ομάδα μελέτης, η οποία κατατάσσει την αποδοτικότητα και την πληρότητα στις κλινικές και τα νοσοκομεία σε σχέση με τους ασθενείς που τα επισκέπτονται και τους γιατρούς που υπηρετούν. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι διοικητές των συγκεκριμένων νοσοκομείων μετέχουν σε συσκέψεις στην Αθήνα, υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, όπου γίνεται αξιολόγηση της μέχρι τώρα προσπάθειας και αναλόγως δίνονται οδηγίες για την περαιτέρω πορεία.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου