PYLOS NEWS MESSINIA

«Έχουμε να πούμε και να κάνουμε πολλά»

Τη νίκη του στις σημερινές περιφερειακές εκλογές προεξόφλησε χθες το βράδυ μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Καλαμάτα ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος», νομάρχης Μεσσηνίας Δημ. Δράκος.
Ανεβαίνοντας στο βήμα, επισήμανε: «Την Κυριακή ψηφίζουμε, στις πιο σημαντικές εκλογές για την αυτοδιοίκηση, για την Πελοπόννησο, για το μέλλον μας. Νιώθω τιμή και περηφάνια που με την ψήφο σας την Κυριακή, με αναδεικνύετε πρώτο αιρετό περιφερειάρχη».
Ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους Ι. Λαμπρόπουλο, Δημ. Σαμπαζιώτη και Παν. Νίκα, ενώ επικαλούμενος ότι είναι γνωστός στους Μεσσήνιους, οι οποίοι τον εξέλεξαν τρεις φορές νομάρχη από την πρώτη Κυριακή, εξέφρασε τη σιγουριά ότι αύριο η αγάπη τους θα γίνει νίκη για την Περιφέρεια.
«Νιώθω τεράστια την ευθύνη να κάνουμε την Πελοπόννησο πραγματικά δυνατή, να χτίσουμε το αύριο του τόπου μας», είπε χαρακτηριστικά.
Κατά Τατούλη
Τουλάχιστον σε τρία με τέσσερα σημεία της ομιλία του, επιτέθηκε και κατά του Πέτρου Τατούλη, λέγοντας: «Γυρίζουμε την πλάτη σε όλους αυτούς που προσπαθούν μήνες τώρα να εκβιάσουν την ψήφο μας, χωρίς πρόταση, χωρίς διάλογο, φυγομαχώντας από όλες τις προγραμματισμένες συζητήσεις […].
Με ξέρετε καλά όλα αυτά τα χρόνια, Μιλάω συγκεκριμένα, ανοιχτά, δεν κρύβομαι από το διάλογο […].
Κάποιοι πιστεύουν ότι θα σας ξεγελάσουν και θα υφαρπάξουν την ψήφο σας την Κυριακή, για να την εξαργυρώσουν με κάποιο αξίωμα στην κεντρική πολιτική σκηνή, στη νομή της εξουσίας. Είναι πολιτικοί που υψώνουν κάθε φορά άλλη σημαία ευκαιρίας. Αυτοί που είναι πρόθυμοι να αλλάξουν όσα χρώματα και όσες ιδέες τους χρειάζονται και τους εξυπηρετούν για να πετύχουν το σκοπό τους και να προσθέσουν και μια ακόμα αργομισθία στο ενεργητικό τους, απαντούν με ένα θρασύ “μαζί τα φάγαμε” και ένα άνετο “έτσι λέει το Μνημόνιο” στις δικές μας αγωνίες για το μισθό, τη σύνταξη, το λάδι, τα κρασιά μας, τον τουρισμό, την ανάπτυξη, το περιβάλλον […].
Εμείς μιλάμε με έργα για τη δυνατή Πελοπόννησο, όταν οι άλλοι με νεφελώματα συσκοτίζουν την πραγματικότητα, γιατί δεν έχουν πρόγραμμα, δεν έχουν όραμα».
Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι έκανε μια ελάχιστη αναφορά και κατά του Μνημονίου, λέγοντας πως «το θλιβερό παρόν το δημιουργεί η πολιτική του Μνημονίου, το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το μέλλον μας».
Το έργο
Επισήμανε ότι «έχουμε να πούμε και να κάνουμε πολλά για τον τόπο μας, για την Πελοπόννησο. Είναι το δικό μας έργο αυτό που έχει γίνει τόσα χρόνια στην Μεσσηνία και την Πελοπόννησο ολάκερη, που προσπαθούν μάταια να απαξιώσουν οι αντίπαλοί μας».
Αναφέρθηκε στο έργο που έχει παραχθεί, επικεντρώνοντάς το στο θέμα των υποδομών στην οδοποιία, στη γεωργία – κτηνοτροφία, στον τουρισμό, στην Παιδεία, στην υγεία και την πρόνοια και άλλους τομείς.
«Όλοι εμείς επιλέξαμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, παντού όπου μας έχετε ανάγκη. Να λύνουμε τα προβλήματα τόσο εδώ στην πόλη και τα αστικά κέντρα, όσο και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Περιφέρειας. Αυτή είναι η δυνατή Πελοπόννησος που ψηφίζετε την Κυριακή, αυτή είναι η ελπίδα με την οποία προχωράμε μπροστά», σημείωσε.

Η έμπειρη ομάδα
Πρόσθεσε ότι διαθέτει μια ομάδα έμπειρη και δοκιμασμένη, που «είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά, δημιουργικά, και αποφασιστικά με πρόγραμμα ανάπτυξης και προοπτικής και συγκεκριμένες δράσεις και έργα, για να αναδείξουμε την Πελοπόννησό μας και τον απίστευτο πλούτο της.
Με ανάπτυξη από την αιρετή Περιφέρεια, που γνωρίζει τις ανάγκες και ξέρει να διεκδικήσει και να αξιοποιήσει τους πόρους, ώστε να μη χάνεται ούτε χρήμα, ούτε χρόνος, ούτε ευκαιρίες, ώστε η ψήφος μας να είναι επιταγή με αντίκρισμα τη δυνατή Πελοπόννησο».

Νέες δράσεις
Αναφέρθηκε και στις νέες δράσεις που θα υλοποιηθούν: «Ενισχύουμε την ποικιλία και την ποιότητα της γεωργίας μας, δυναμώνουμε και προστατεύουμε την κτηνοτροφία και την αλιεία μας.
Δημιουργούμε σύγχρονες μονάδες μεταποίησης και εμπορίας για να ανοίξουμε νέες αγορές για βασικά προϊόντα μας, το λάδι, τα κηπευτικά, τα κρασιά, τα σύκα μας.
Σχεδιάζουμε καινοτομίες για την αγροτική μας οικονομία και για όλη την Πελοπόννησο:
-Περιφερειακό Σήμα Ποιότητας και Πιστοποίησης για τα προϊόντα μας
-Δημιουργία του Πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής
-Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Αγροτών
-Δημοπρατήρια Προϊόντων ανά νομό, όπου κι όταν είναι έτοιμοι οι αγρότες
-Δημιουργία Οργανισμού Προβολής-Διαφήμισης-Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων.
Αναβαθμίζουμε την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος και το διαφημίζουμε στα πέρατα του κόσμου.
Διαφημίσαμε και θα διαφημίσουμε τη Μεσσηνία στα πέρατα της οικουμένης.
Δίνουμε στην Πελοπόννησο μια ενιαία ξεχωριστή διεθνή ταυτότητα.
Και καθιερώνουμε το ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο τουριστικής υπηρεσίας, ώστε να γνωρίζει προκαταβολικά ο επισκέπτης, Έλληνας και ξένος, τι δικαιούται να περιμένει.
Προστατεύουμε, αναδεικνύουμε τα μνημεία μας και τους αρχαιολογικούς μας χώρους διεκδικώντας συνεχώς παρεμβάσεις, έργα και προβολή, βάζοντας τους πολιτιστικούς πόρους στο κέντρο της πολιτιστικής μας ανάπτυξης.
Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα, ειδικά στη μεταποίηση, με άμεση αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ κι άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθιερώνοντας τη σταθερότητα στις πράξεις της διοίκησης σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
Έτσι θα προσελκύσουμε ανάπτυξη και από τον ιδιωτικό τομέα».

Περιβάλλον
Σε άλλο σημείο είπε πως «Δυνατή Πελοπόννησος» σημαίνει και «περιβάλλον. Σημαίνει έργα για την προστασία, ανάδειξη και προβολή της παραλιακής ζώνης, των ορεινών μας όγκων, των εδαφών και των υδάτινων πόρων μας».
Αναφέρθηκε στα διεκδικούμενα έργα (ολοκλήρωση εργασιών του Φιλιατρινού φράγματος, ολοκλήρωση της μελέτης και κατασκευή του Μιναγιώτικου φράγματος και εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Παμίσου).
Πρώτη προτεραιότητα είναι να λυθεί οριστικά και το θέμα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με οικολογική διαχείριση και ανακύκλωση, κάτι που αποτελεί «προσωπική μου δέσμευση και όλων των συνεργατών μου. Αυτό το μεγάλο θέμα προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Δεν το έλυσε η κεντρική εξουσία, αλλά το λύνει η “Δυνατή Πελοπόννησος”».

Οδικοί άξονες
Θα διαμορφωθεί, όπως είπε, μια Πελοπόννησος ασφαλής για τις μετακινήσεις πολιτών και επισκεπτών με σύγχρονο οδικό δίκτυο παντού. Για τη Μεσσηνία πρότεινε τους δρόμους: Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, Σουληνάρι – Κορυφάσιο, Ριζόμυλος – Κορώνη, Ριζόμυλος - Καλαμάτα, Λάμπαινα- Αρχαία Μεσσήνη και
Καλαμάτα – Αρεόπολη.
Ως προς τις άλλες υποδομές είπε πως «διεκδικούμε τη συνεχή αναβάθμιση υποδομών και λειτουργικότητας του αεροδρομίου Καλαμάτας και δεν απεμπολούμε, αλλά διεκδικούμε τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου».
Πρόσθεσε δε, πως ο συνδυασμός του δίνει βάρος στην ποιότητα ζωής και στην ανάπτυξη και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και πως διαμορφώνει ενιαίο χωρικό πρότυπο που θα βάζει τέλος στη χωροταξική αναρχία.

Κοινωνική ανάπτυξη
Όσον αφορά στα της κοινωνικής ανάπτυξης, επισήμανε: «Με νέες τεχνολογίες και νέα φιλοσοφία σχεδιάζουμε Περιφέρεια με ενιαία και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση, που θα εξυπηρετεί πραγματικά και γρήγορα τον πολίτη.
Προγραμματίζουμε έργα ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με αναβαθμισμένες, σύγχρονες και σωστά στελεχωμένες μονάδες περίθαλψης.
Επιδιώκουμε συνεχείς βελτιώσεις υποδομών και στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας του νομού. Επιδιώκουμε την κατασκευή Κέντρου Υγείας στην ανατολική Πυλία.
Αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε τις διαθέσιμες υποδομές Παιδείας, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια μας, με συγκεκριμένο ώριμο πρόγραμμα, με κατασκευές ήδη σε Φιλιατρά και Καλαμάτα και προγραμματισμό με ωριμότητα μελετών και οικοπέδων σε Κορώνη, Γαργαλιάνους και αλλού.
Η ανάπτυξη της Πελοποννήσου σε Περιφέρεια Έρευνας και Τεχνολογίας θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της και οι νέοι μας θα γίνονται καλύτεροι χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από τον τόπο τους», είπε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε: «Χτίζουμε το αύριο του τόπου μας με ψήφο νίκης στη δυνατή αυτοδιοίκηση, στη δυνατή Μεσσηνία, στη δυνατή Πελοπόννησο».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου