PYLOS NEWS MESSINIA

H ιδρυτική Διακήρυξη του Γ. Χρονόπουλου

Οι Δημοτικές Εκλογές του 2010 διεξάγονται υπό το ασφυκτικό βάρος της δημοσιονομικής κρίσης, η οποία καθημερινά δημιουργεί δυσμενείς συνέπειες τόσο στην κοινωνία, όσο και στη ζωή κάθε πολίτη. Συγχρόνως, η ελληνική κοινωνία ταλανίζεται από μια κρίση αντιπροσώπευσης, καθώς το κεντρικό πολιτικό σύστημα, βαρυνόμενο από την αναποτελεσματικότητα, την αδράνεια και τη στρατηγική του μειονεξία, αδυνατεί να συντονίσει τις ανεξάντλητες ψυχικές δυνάμεις του λαού μας και να αξιοποιήσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, ώστε να επανέλθει το χαμόγελο στους πολίτες και η αισιοδοξία στην κοινωνία.
Τα κόμματα και, κυρίως, τα κυβερνητικά, εμμένουν στη συντηρητική και αναχρονιστική αντίληψή τους να κηδεμονεύουν τις τοπικές κοινωνίες και να νοθεύουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την αυτοδιοικητική ψήφο. Στις εκλογές της 7ης/11/2010, όμως, η τοπική κοινωνία του Δήμου Πύλου – Νέστορος δεν ψηφίζει για την εκλογή Βουλής, δεν ψηφίζει, ούτε και καταψηφίζει κυβέρνηση. Η τοπική κοινωνία στις δημοτικές εκλογές προσέρχεται για να εκλέξει εκείνους που θα διαχειριστούν το τοπικό συμφέρον με γνώση, ευθύνη, συναίσθηση του καθήκοντος, ανιδιοτέλεια, διαφάνεια, όραμα, πίστη και αποτελεσματικότητα, χωρίς να βαρύνονται με κομματικές υποχρεώσεις, χωρίς να εκτελούν κομματικές εντολές και χωρίς να έχουν εγγράψει κομματική υποθήκη στο μέλλον της τοπικής κοινωνίας. Η τοπική κοινωνία του Δήμου Πύλου – Νέστορος είναι αποφασισμένη να εκφράσει με την ψήφο της την αυτονομία, την ενότητα, τη συνάφεια και την ανεξαρτησία της, ώστε ο Δήμος να λειτουργεί με τρόπο δημοκρατικό, ισόρροπο, κοινωνικά ευαίσθητο και δίκαιο, περιβαλλοντικά αυστηρό και πολιτιστικά ενεργό.
Η τοπική κοινωνία επιζητεί και αγωνιά για ένα Δήμο ανοικτό στην κοινωνία, στη νεολαία και το μέλλον, ένα Δήμο κέντρο στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης, ένα Δήμο λειτουργούντα με βάση τις αρχές της κοινωνικής λογοδοσίας και της διαφάνειας. Η κυρίαρχη αυτή αντίληψη της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Πύλου – Νέστορος εκφράζεται αυθεντικά από τη δημοτική μας παράταξη, η οποία ενσαρκώνει την ενότητα, τη δυναμική και τη βούληση των συνδημοτών μας για ένα Δήμο και μια δημοτική λειτουργία γνήσια, αυθύπαρκτη και αυθεντική, χωρίς ομφάλιους κομματικούς λώρους.
Η δημοτική μας παράταξη έχει διαμορφώσει σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία ένα σύνολο προγραμματικών θέσεων και στόχων, που υπηρετούν το τοπικό συμφέρον και εγγυώνται την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Πύλου – Νέστορος, η οποία με αναφορά στην ιστορικότητά του, στο παραγωγικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό του πλούτο και στην ξεχωριστή ταυτότητα κάθε δημοτικής και τοπικής κοινότητας, κάθε πόλης και χωριού, θα υπηρετήσει το παρόν προς χάρη του μέλλοντος, που οφείλουμε να δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας και τις νέες γενιές. Ο προγραμματικός μας λόγος υπηρετείται από ανθρώπους με γνώση, κοινωνική προσφορά και καταξίωση, από πολίτες με βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης του δημόσιου λόγου και, κυρίως, της δημόσιας δράσης. Η δημοτική μας παράταξη, με την ίδρυσή της, συνάπτει με την τοπική κοινωνία και κάθε συνδημότη μας έναν ηθικό δεσμό, ένα δεσμό που θα σφυρηλατείται συνεχώς, προσδιορίζοντας το φορτίο της ευθύνης μας. Στη δημοτική μας παράταξη είμαστε αποφασισμένοι να διαθέσουμε την ψυχή και το μυαλό μας για την υπηρέτηση του τοπικού συμφέροντος, ώστε ο Δήμος μας να διαβεί τη θολή γραμμή των οριζόντων. Η δημοτική μας παράταξη μαζί με την κοινωνία και τους συνδημότες μας θα δώσει τη μάχη και στο τέλος η τοπική κοινωνία, διά της ψήφου της, θα μας δώσει την εντολή να διαχειριστούμε τη δημοτική λειτουργία, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης της αυτοδιοίκησης, προσπερνώντας κάθε κατεστημένη, παρωχημένη και ασύμβατη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση νοοτροπία, μεθόδευση και αντίληψη.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου