PYLOS NEWS MESSINIA

Θέρος, τρύγος, πόλεμος αλλά χωρίς τιμές...

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε ο τρυγητός του 2010, εν μέσω οικονομικής κρίσης, που έχει επηρεάσει αισθητά την κατανάλωση οίνου, από τις αρχές του έτους. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, «είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά καταγράφεται πτώση των πωλήσεων τυποποιημένων οίνων στα σούπερ μάρκετ.
Στη δυσμενή αυτή εξέλιξη, εάν προστεθεί η δυστοκία που υπάρχει σήμερα στις συναλλαγές (πιστωτικά όρια, ακάλυπτες επιταγές, ισχνή έως αναιμική δυνατότητα δανεισμού), διαμορφώνεται το πλαίσιο των αιτίων που έχουν οδηγήσει μικρά, αλλά και μεγάλα οινοποιεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας…
Στη Μεσσηνία, ο τρύγος ξεκίνησε με το Chardonnay στις 23/8, χωρίς όμως να υπάρχει ενδιαφέρον απορρόφησής του από το εμπόριο. Ο συνεταιρισμός απορρόφησε την παραγωγή των μελών του, ενώ τα τοπικά οινοποιεία απορροφούν ελάχιστες ποσότητες. Στην περιοχή, ήδη πολλοί αμπελουργοί δεν τρύγησαν τα αμπέλια τους και ο συνεταιρισμός θα καθορίσει τιμές, ανάλογα με τη διαμόρφωση τιμών οίνου στην αγορά».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου